Clicky

dinsdag 17 september 2024 - 23:39 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSScheepvaartZelensky meldt Russische beschieting op graanschip Zwarte Zee

Zelensky meldt Russische beschieting op graanschip Zwarte Zee [+foto’s]

ODESA – De Oekraïense president Volodymyr Zelensky meldt dat Rusland een graanschip heeft beschoten buiten de Oekraïense wateren. Volgens de marine voer het Oekraïense schip in de Roemeense maritieme zone. Er zouden geen gewonden zijn.

Zelensky deelt op X foto’s van het getroffen vaartuig en veroordeelt de aanval. “Tarwe en voedselzekerheid zouden nooit het doelwit moeten zijn van raketten.” Het schip zou onderweg zijn geweest naar Egypte.

Een bron uit de industrie bevestigt aan persbureau Reuters dat het graanschip geraakt werd in Roemeense wateren. Roemenië heeft nog niet gereageerd op het incident.

Oekraïne en Rusland hadden lang afspraken over de export van graan via de Zwarte Zee, maar in juli 2023 trok het Kremlin zich terug uit die deal. Daarna heeft Oekraïne zelfstandig een ‘graancorridor’ opgezet, een route die langs de kust van Roemenië en Bulgarije vaart. Volgens de Oekraïense marine voer het graanschip op het moment van de aanval niet in die corridor.

LEES OOK
Bonus Moskou voor soldaten die F-16-jets Oekraïne neerhalen
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Air France schort vluchten naar Tel Aviv en Beiroet weer op

PARIJS - Air France heeft zijn vluchten naar Tel Aviv (Israël) en Beiroet (Libanon) tot en met in ieder geval donderdag geannuleerd. Dat heeft...
×