Clicky

dinsdag 17 september 2024 - 23:12 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsVan der Plas dreigt te vertrekken bij gedwongen krimp veestapel

Van der Plas dreigt te vertrekken bij gedwongen krimp veestapel

DEN HAAG – BBB-leider Caroline van der Plas dreigt de politiek te verlaten als de veestapel op een moment gedwongen moet krimpen. “Als er gedwongen krimp is, dan ben ik weg. Daar kan ik niet mee leven.” Ze zegt dan “andere dingen” te gaan doen die goed zijn voor de boerensector. Ze sust wel gelijk dat gedwongen krimp “nu helemaal niet aan de orde is”.

Van der Plas maakt de opmerking in reactie op uitgelekte plannen van haar partijgenoot minister Femke Wiersma (Landbouw). Volgens De Telegraaf presenteert zij vrijdag een plan waarin staat dat dierrechten worden afgeroomd bij de verkoop van bedrijven buiten de familie. Daardoor zal de veestapel vanzelf kleiner worden, maar volgens Van der Plas is dat geen voorbeeld van dwang. “Ga nou gewoon goed kijken wat het nou betekent. Voor een heleboel boeren zal dit helemaal niet gelden.” Van der Plas heeft geen bezwaar tegen boeren die vrijwillig willen stoppen.

LEES OOK
Omtzigt: niet de bedoeling dat aantekeningen zichtbaar waren

De BBB-oprichter wil niet zeggen hoe het verder moet met haar partij, mocht zij vertrekken. “Er zijn hele goeie mensen bij de BBB. Dus, we zullen zien. Misschien klap ik wel uit de school, maar ik kan daar niet mee leven.”

Van der Plas wil eerst de brief van Wiersma afwachten voordat ze er meer over zegt. Hoewel ze “baalt” van de voorgestelde maatregelen, vindt ze het alsnog beter dan dat Brussel ingrijpt en gedwongen krimp oplegt. “Dan zijn we helemaal ver van huis.”

Toen haar later voorgehouden werd dat er mogelijk gedwongen krimp dreigt, zei zij: “nee joh, ben jij gek, er komt helemaal geen gedwongen krimp, dat denk ik helemaal niet. Daarom worden er maatregelen genomen.”

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Air France schort vluchten naar Tel Aviv en Beiroet weer op

PARIJS - Air France heeft zijn vluchten naar Tel Aviv (Israël) en Beiroet (Libanon) tot en met in ieder geval donderdag geannuleerd. Dat heeft...
×