Clicky

dinsdag 17 september 2024 - 23:07 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsTanken aan Duitse pomp steeds goedkoper

Tanken aan Duitse pomp steeds goedkoper

BERLIJN – De brandstofprijzen aan de Duitse pomp gaan steeds verder omlaag, wat goed nieuws is voor automobilisten en Nederlanders die over de grens gaan tanken. Volgens de Duitse automobilistenclub ADAC is de gemiddelde landelijke prijs voor een liter E10 (Euro95) nu 1,64 euro. Dat zou het laagste niveau zijn sinds eind 2021.

Ook diesel wordt steeds goedkoper met een prijs van 1,54 euro per liter. ADAC kijkt dan naar het gemiddelde van de prijzen van meer dan 14.000 tankstations door heel Duitsland. De lagere brandstofprijzen zijn te danken aan de gedaalde olieprijs, onder meer door een zwakkere Chinese olievraag en de verwachting dat oliekartel OPEC+ op termijn de productie geleidelijk kan gaan verhogen.

In Nederland gaan de brandstofprijzen ook gestaag omlaag. Volgens consumentencollectief UnitedConsumers is de adviesprijs voor een liter Euro95 nu 2,07 euro. Begin augustus was dat nog 10 cent meer. Voor diesel is de adviesprijs nu 1,78 euro, tegen 1,88 euro begin vorige maand. Die adviesprijzen worden doorgaans alleen langs snelwegen gevraagd.

LEES OOK
Vakbond roept op tot nieuwe stakingen op Duitse luchthavens

Wereldwijde olievraag

Het Internationaal Energie Agentschap (IEA) zegt dat de wereldwijde olievraag in de eerste helft van dit jaar de zwakste groei in jaren heeft laten zien, wat vooral komt door de kwakkelende economie van China, ‘s werelds grootste olie-importeur. Ook wordt gewezen op de snelle overgang naar elektrisch rijden in China, wat de olievraag in het land onder druk zet.

Volgens het IEA nam de totale olievraag in de wereld in de eerste zes maanden met 800.000 vaten per dag toe. Dat is amper een derde van de groei in dezelfde periode vorig jaar, aldus het agentschap dat ook de verwachting voor de groei van de olievraag in heel 2024 neerwaarts bijstelde.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Air France schort vluchten naar Tel Aviv en Beiroet weer op

PARIJS - Air France heeft zijn vluchten naar Tel Aviv (Israël) en Beiroet (Libanon) tot en met in ieder geval donderdag geannuleerd. Dat heeft...
×