Clicky

dinsdag 17 september 2024 - 22:59 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSCriminaliteitTwaalf kilo cocaïne gevonden in verlaagd plafond van schip

Twaalf kilo cocaïne gevonden in verlaagd plafond van schip

AMSTEDRDAM – In de nacht van 9 op 10 september is in het Westelijk Havengebied in Amsterdam twaalf kilo cocaïne aangetroffen in een schip afkomstig uit Colombia. De drugs waren verstopt in een verlaagd plafond van het schip.

Een 48-jarige Rotterdammer is op het haventerrein aangehouden, nadat hij probeerde met een onwaarschijnlijk verhaal aan boord van het schip te komen. De politie en Douane hebben daarop besloten hem aan te houden en zijn telefoon en voertuig zijn in beslag genomen en doorzocht.

Met een speurhond is vervolgens op het schip gekeken en zijn twaalf blokken cocaïne gevonden. De drugs zijn inmiddels vernietigd. Het onderzoek zal verder worden opgepakt door het HARC-team Amsterdam.

Het schip is een zogenoemd risicoschip. Dat is een schip dat verdacht wordt van betrokkenheid bij de illegale handel in drugs of wapens, of dat door zijn bestemming, bemanning of lading een verhoogd risico vormt op criminele activiteiten. Zo’n schip vraagt om extra controles en veiligheidsmaatregelen om bijvoorbeeld illegale transporten te voorkomen.

LEES OOK
Meeste verdiensten cocaïnehandel stromen naar het buitenland

De verdachte man wordt vrijdag 13 september voorgeleid aan de rechter-commissaris van de rechtbank in Amsterdam.

Het HARC-team Amsterdam is een samenwerkingsverband van de politie, Douane, FIOD en het Openbaar Ministerie in Amsterdam en Noord-Holland.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Bedrijven in Rotterdamse haven willen niet dat kabinet doorslaat met migratie

ROTTERDAM - Bedrijven in de Rotterdamse haven roepen het kabinet op om de aanpak van de arbeidsmigratie niet te laten doorslaan. "Naast het aanboren...
×