Clicky

dinsdag 17 september 2024 - 22:31 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsOud-voetballer Ronnie S. verdacht van handel in 2200 kilo cocaïne

Oud-voetballer Ronnie S. verdacht van handel in 2200 kilo cocaïne

BREDA – Het Openbaar Ministerie verdenkt voormalig profvoetballer Ronnie S. (40) van de handel in cocaïne en witwassen. In de rechtbank in Breda somde de officier van justitie donderdag de verdenkingen op, waarbij het opgeteld gaat om 2217 kilo cocaïne. S. was niet in de rechtbank aanwezig.

De oud-speler van NAC Breda en FC Twente werd op 10 juni in alle vroegte met meerdere leden van zijn familie gearresteerd op verdenking van drugshandel en witwassen in de periode 2021 en 2022. De politie baseert de verdenking op ontsleutelde gesprekken tussen criminelen via de gekraakte berichtendienst Sky ECC.

Na de aanhoudingen doorzocht de politie zes woningen en een camper en vond 100.000 euro contant geld. Er is beslag gelegd op het gevonden geld, evenals op bankrekeningen, zes luxe horloges, drie voertuigen, sieraden, fitnessapparatuur, drie woningen en een jacht.

S. uit Eindhoven is de enige van de vijf familieleden die nog in voorarrest zit. De andere verdachten in deze zaak zijn de ouders van S., zijn vriendin en broer.

LEES OOK
Kroongetuige Nabil B. opnieuw zonder advocaat

De advocaat van S. maakte in de rechtszaal duidelijk dat S. wordt bedreigd. Zo zouden er twee aanslagen zijn geweest op een woning waarin zijn kinderen lagen te slapen. Tevergeefs vroeg de raadsman de rechtbank een einde te maken aan het voorarrest van S. Dit omdat de zaak waarschijnlijk lang gaat duren en de verdenkingen van enkele jaren geleden zijn.

De officier van justitie verzette zich daartegen en is bang dat hij naar Dubai zal vluchten, waar ook zijn broer zou verblijven na een eerdere veroordeling eerder dit jaar. “Het gaat bovendien om honderden kilo’s per keer. Dan stel ik vast dat S. een grote speler was in de drugswereld”, zei de aanklager.

De volgende zitting staat gepland op 28 november. Het is nog niet bekend wanneer de zaak inhoudelijk kan worden behandeld. Wel kondigde de officier aan dat S. gelijktijdig met zijn nog voortvluchtige broer zal worden berecht.

S. voetbalde tot 2016 bij NAC en werd in 2010 landskampioen bij FC Twente. Hij stond ook bij Standard Luik in België en Wigan Athletic in Engeland onder contract.

LEES OOK
Zenuwachtige Duitser met 35 blokken cocaïne aangehouden op A73
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Bedrijven in Rotterdamse haven willen niet dat kabinet doorslaat met migratie

ROTTERDAM - Bedrijven in de Rotterdamse haven roepen het kabinet op om de aanpak van de arbeidsmigratie niet te laten doorslaan. "Naast het aanboren...
×