Clicky

dinsdag 17 september 2024 - 19:58 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSOvernames en FusiesBloomberg: deze week mogelijk deal over verkoop DB Schenker

Bloomberg: deze week mogelijk deal over verkoop DB Schenker

BERLIJN – Deutsche Bahn voert vergevorderde gesprekken met het Deense logistieke bedrijf DSV over een verkoop van zijn vrachtdochter DB Schenker ter waarde van 14 miljard euro. Volgens bronnen tegen persbureau Bloomberg zou deze week al een overeenkomst gesloten kunnen worden over die verkoop.

Volgens de ingewijden heeft het bestuur van Deutsche Bahn zijn steun uitgesproken voor een verkoop aan DSV boven een rivaliserend bod van een consortium geleid door investeringsmaatschappij CVC. Die partijen zijn de laatst overgebleven overnamekandidaten voor DB Schenker. Staatsbedrijf Deutsche Bahn wil met de opbrengst van die verkoop schulden aflossen.

Eerder haakte de grote Deense containervervoerder A.P. Møller-Maersk af voor DB Schenker, dat werkzaam is met vrachtvervoer op land, ter zee en door de lucht. Er waren zorgen over de integratie van de onderneming binnen de Maersk-groep.

Vrees voor banenverlies

DB Schenker is ook actief in Nederland en behoort tot de grootste logistieke dienstverleners van Europa. Deutsche Bahn wil zich meer richten op passagiersvervoer in eigen land en stootte daardoor eerder onder meer streekvervoerder Arriva al af.

LEES OOK
VSDV en Zandbergen Transport samen verder als SVZ Transport

Overigens waren er woensdag protesten van Duitse werknemers van DB Schenker omdat zij vrezen voor banenverlies bij een verkoop. Daarbij werd het werk voor korte tijd stilgelegd. De grote vakbond Verdi heeft zijn weerstand uitgesproken tegen een verkoop.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

RAI Vereniging kritisch over kabinetsplannen

AMSTERDAM - De branchevereniging vindt de Prinsjesdag-plannen en het nieuwe regeerprogramma tekortschieten. Op mobiliteitsgebied is het op alle fronten teleurstellend: zowel qua betaalbaarheid, duurzaamheid,...
×