Clicky

dinsdag 17 september 2024 - 20:08 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSWeer & VerkeerBurgemeester Heerlen maakt zich zorgen over de herinvoering van grenscontroles

Burgemeester Heerlen maakt zich zorgen over de herinvoering van grenscontroles

HEERLEN – De burgemeester van de Limburgse gemeente Heerlen maakt zich zorgen over de herinvoering van grenscontroles die maandag in Duitsland start. “Dit gaat impact hebben voor duizenden mensen die dagelijks de grens over moeten”, zo staat in een verklaring op de website van de gemeente.

Heerlen is nauw verbonden met het Duitse Aken. “De economie én de inwoners van Aken en Heerlen en de gehele Parkstad-regio zijn met elkaar vervlochten. Denk bijvoorbeeld aan de medische technologie op onze grensoverstijgende bedrijventerreinen die gebaat is bij snelle levering. Er ontstaan risico’s als dit belemmering ondervindt”, zegt Roel Wever.

De burgemeester is ook voorzitter van Stadsregio Parkstad Limburg, een bestuurlijk samenwerkingsverband waar onder meer ook de gemeenten Kerkrade, Brunssum en Landgraaf toe behoren.

Wever zegt wel begrip te hebben voor het steekproefsgewijs controleren op illegaliteit en ondermijning. Maar hij ziet ook veel hinder voor de inwoners van de regio. Zo zullen werknemers die op de bedrijventerreinen werken in de file moeten staan, schetst hij. “Hetzelfde geldt uiteraard voor alle inwoners van Aken of Heerlen die naar de woonboulevard willen of een avondje uit over de grens. Wij hopen dat het door ons en Europa bevochten vrije verkeer hier niet te veel hinder van ondervindt.”

LEES OOK
Duitse politie stopt 'busvervoer' [+foto]
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Bedrijven in Rotterdamse haven willen niet dat kabinet doorslaat met migratie

ROTTERDAM - Bedrijven in de Rotterdamse haven roepen het kabinet op om de aanpak van de arbeidsmigratie niet te laten doorslaan. "Naast het aanboren...
×