Clicky

dinsdag 17 september 2024 - 19:56 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSScheepvaartHaven Rotterdam: Maasvlakte geen logische plek voor kerncentrale

Haven Rotterdam: Maasvlakte geen logische plek voor kerncentrale

ROTTERDAM – Het Rotterdamse havengebied is “geen voor de hand liggende locatie” voor de vestiging van twee nieuwe kerncentrales, zegt een woordvoerster van de Rotterdamse haven. “Kerncentrales kunnen op meer plekken staan die koelwater bieden. Het is zonde om hiervoor haventerreinen te gebruiken waar grote zeeschepen kunnen afmeren, want die terreinen zijn natuurlijk schaars”, aldus de zegsvrouw.

Ze reageert op minister Sophie Hermans (Klimaat en Groene Groei) die woensdag aangaf dat het zoekgebied voor een geschikte locatie wordt uitgebreid. Naast de Maasvlakte komt nu ook de daarnaast gelegen Tweede Maasvlakte in beeld. De minister heeft ook Borssele en Terneuzen op het oog.

Volgens de woordvoerster van het havenbedrijf is de Maasvlakte ook niet geschikt om duizenden bouwmedewerkers gedurende vele jaren te huisvesten voor de bouw van een grote kerncentrale. “Ook als je kijkt naar alle energietransitieprojecten die er zijn, daar is ook ruimte voor nodig. Dus er zijn een meerdere redenen waarom wij de Maasvlakte geen logische plek vinden. Wat er ook gebeurt, wij willen in het vervolgproces heel intensief betrokken worden”, besluit de zegsvrouw.

LEES OOK
Driekwart aangevoerde goederen verlaat Zuid-Holland weer
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

RAI Vereniging kritisch over kabinetsplannen

AMSTERDAM - De branchevereniging vindt de Prinsjesdag-plannen en het nieuwe regeerprogramma tekortschieten. Op mobiliteitsgebied is het op alle fronten teleurstellend: zowel qua betaalbaarheid, duurzaamheid,...
×