Clicky

dinsdag 17 september 2024 - 20:08 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSCriminaliteitVrachtwagenchauffeur ernstig gewond na mesaanval langs Duitse A111

Vrachtwagenchauffeur ernstig gewond na mesaanval langs Duitse A111 [+foto]

HENNINGSDORF – Zaterdagavond is in Duitsland een vrachtwagenchauffeur neergestoken. Nu heeft het Openbaar Ministerie het over getuigen die beweren ‘Allahu Akbar’ te hebben gehoord.

Na een mesaanval bij een tankstation aan de A111 dit weekend onderzoekt het parket van Neuruppin ook een mogelijk islamitisch motief. Dit maakte de autoriteit bekend op verzoek van het Duitse persbureau dpa.

“Tegen de achtergrond van de uitroep van de vermeende dader van ‘Allahu Akbar’, die naar verluidt werd gehoord door twee getuigen, zijn de vraag naar een islamitische achtergrond van het misdrijf en andere omstandigheden met betrekking tot de mogelijke motivatie voor het misdrijf ook onderwerp van verder onderzoek”, aldus de onderzoekende autoriteit.

40-jarige gearresteerd – vrachtwagenchauffeur ernstig gewond

Zaterdagavond raakte een 57-jarige Poolse vrachtwagenchauffeur ernstig gewond door een man met een mes bij tankstation Stolper Heide bij Hennigsdorf. De 40-jarige vermoedelijke aanvaller vluchtte na het misdrijf te voet langs de A111 en werd daar gearresteerd, aldus de politie. De vrachtwagenchauffeur werd naar een ziekenhuis gebracht. De A111 was enkele uren afgesloten.

LEES OOK
Ook man uit Urk levend onder puin van Duits hotel gehaald

De 40-jarige verdachte werd zondag voorgeleid voor de rechter, die een arrestatiebevel uitvaardigde. De verdachte is overgebracht naar een penitentiaire inrichting. Volgens het Openbaar Ministerie heeft de gewonde inmiddels het ziekenhuis verlaten.

(tekst gaat verder onder de foto)

Leden van de Junge Union als getuigen

In het eerste politierapport stond niets over een mogelijke islamitische achtergrond. De politieke partij Junge Union Mecklenburg-Vorpommern uitte dinsdag het vermoeden. Volgens hun informatie stopten vijf JU-leden zaterdagavond bij het tankstation.

“Net toen het tankstation werd verlaten, rende een man met een duidelijke migrantenachtergrond het tankstation binnen en riep ‘Allahu Akbar’”, meldde de JU in een persbericht. “De leden die direct voor het tankstation stonden, waren geschokt toen ze zagen dat de man een mes tevoorschijn haalde en de mensen binnen aanviel. De leden reageerden met tegenwoordigheid van geest en brachten zichzelf in veiligheid om van daaruit de politie te bellen.”

LEES OOK
'Duitse overheid neemt meerderheidsbelang in cruiseschepen bouwer Meyer Werft'

Kritiek door de JU

De JU bekritiseerde het feit dat “de connectie van de dader met de Islam door zijn verkondiging van de leus “Allahu Akbar” niet werd vermeld in de berichtgeving.” Het Openbaar Ministerie legde desgevraagd uit dat de verdachte een Duitser was met een migrantenachtergrond. “Bovendien vragen wij om uw begrip dat er, gezien de lopende onderzoeken, momenteel geen verdere informatie over de procedure wordt verstrekt”, aldus de persdienst.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Bedrijven in Rotterdamse haven willen niet dat kabinet doorslaat met migratie

ROTTERDAM - Bedrijven in de Rotterdamse haven roepen het kabinet op om de aanpak van de arbeidsmigratie niet te laten doorslaan. "Naast het aanboren...
×