Clicky

dinsdag 17 september 2024 - 18:37 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsPoetin dreigt met exportbeperkingen uranium, titanium en nikkel

Poetin dreigt met exportbeperkingen uranium, titanium en nikkel

MOSKOU – Moskou moet overwegen om de export van uranium, titanium en nikkel te beperken als vergelding tegen het Westen, zei de Russische president Vladimir Poetin woensdag.

“Kijk alstublieft eens naar enkele van de soorten goederen die we aan de wereldmarkt leveren. Misschien moeten we nadenken over bepaalde beperkingen – uranium, titanium, nikkel”, zei Poetin tegen premier Michail Misjoestin tijdens een regeringsvergadering die op televisie in Rusland werd uitgezonden.

Rusland is de op drie na grootste uraniumproducent ter wereld. De Amerikaanse president Joe Biden heeft een wet ondertekend die een verbod oplegt op de import van verrijkt uranium uit Rusland, een handel ter waarde van ongeveer 1 miljard dollar per jaar. In 2023 stonden de Verenigde Staten en China bovenaan de lijst van Russische uraniumimporteurs, gevolgd door Zuid-Korea, Frankrijk, Kazachstan en Duitsland.

Ook op het gebied van titanium is Rusland een belangrijke leverancier, onder meer voor industriële toepassingen in de luchtvaart-, maritieme en auto-industrieën.

LEES OOK
Rusland negeert zwarte lijst en zet olietankers weer in
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

RAI Vereniging kritisch over kabinetsplannen

AMSTERDAM - De branchevereniging vindt de Prinsjesdag-plannen en het nieuwe regeerprogramma tekortschieten. Op mobiliteitsgebied is het op alle fronten teleurstellend: zowel qua betaalbaarheid, duurzaamheid,...
×