Clicky

dinsdag 17 september 2024 - 19:56 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsVan Vroonhoven benadrukt: Omtzigt keert terug als NSC-leider

Van Vroonhoven benadrukt: Omtzigt keert terug als NSC-leider

DEN HAAG – Vicefractievoorzitter Nicolien van Vroonhoven (NSC) benadrukt dat haar partijleider Pieter Omtzigt slechts tijdelijk een stap terug doet. Hij keert terug als leider van de NSC-fractie en de partij. Ondanks berichten hierover staat zijn partijleiderschap “geenszins” ter discussie, aldus Van Vroonhoven. De politica neemt de komende weken zijn taken over.

“We hebben een bizar jaar gehad”, zegt Van Vroonhoven, en wijst daarbij op het oprichten van de partij, de campagne en de formatie. “Op een gegeven moment is de beker een beetje leeg. Dus hij neemt even een beetje gas terug.”

Van Vroonhoven: “Ik sta hier echt als vicefractievoorzitter. Zodra hij weer op kracht is, voegt hij zich gewoon weer in.”

Op vragen over Omtzigts geschiktheid als partijleider wil Van Vroonhoven niet ingaan. “We kennen hem allemaal als een ongelooflijk bevlogen man die vecht voor de zaak.” De vraag of de fractie nadenkt over een eventuele opvolger is volgens haar “niet aan de orde”. Op de vraag of zij de rol van Omtzigt eventueel definitief kan overnemen zegt ze: “Oh, alles kan, alles kan.”

LEES OOK
Van Zwol kan met instemming van Kamer kabinet gaan samenstellen

De politica zinspeelt erop dat Omtzigt bij terugkomst zijn functie misschien anders moet invullen. “Hij werkt als een dolle. Ook ‘s avonds zit hij hier echt nog heel lang te werken. Misschien is het dat we zo’n gesprek nog met hem kunnen voeren. Van: weet je, doe maar rustig aan, kan best.”

Onder meer in De Telegraaf, NRC en EW klonk afgelopen weken kritiek uit Omtzigts partij over zijn leiderschap. “Ik kan u zeggen, er zijn dingen waar, er zijn ook dingen apert onwaar”, zegt Van Vroonhoven daarover. Over specifieke voorvallen wil ze niets zeggen.

De nummer 2 van NSC gaat komende tijd ook het coalitieoverleg voeren, laat ze doorschemeren. “Ik ben net toegevoegd aan de appgroep.” Ze zegt “redelijk stevig in mijn schoenen” te staan als wordt gevraagd of ze het aankan om de verantwoordelijkheden tijdelijk van Omtzigt over te nemen.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

RAI Vereniging kritisch over kabinetsplannen

AMSTERDAM - De branchevereniging vindt de Prinsjesdag-plannen en het nieuwe regeerprogramma tekortschieten. Op mobiliteitsgebied is het op alle fronten teleurstellend: zowel qua betaalbaarheid, duurzaamheid,...
×