Clicky

dinsdag 17 september 2024 - 17:40 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaartRoyal Schiphol Group geeft 600 miljoen euro aan obligaties uit voor investeringen...

Royal Schiphol Group geeft 600 miljoen euro aan obligaties uit voor investeringen in infrastructuur

SCHIPHOL – Royal Schiphol Group heeft obligaties ter waarde van 600 miljoen euro uitgegeven om te investeren in de luchthaveninfrastructuur. De obligatie-uitgifte draagt bij aan financiële stabiliteit en is een belangrijke mijlpaal om de uitvoering van de grote investeringsopgave van 6 miljard euro mogelijk te maken. De obligaties vallen onder het Euro Medium Term Note (EMTN) programma en hebben een looptijd van twaalf jaar met een rentecoupon van 3,375 procent.

“We zijn blij met de succesvolle obligatie-uitgifte. De grote vraag van investeerders getuigt van hun vertrouwen in Royal Schiphol Group en onze strategische richting. We moeten de grootste investeringsopgave in onze geschiedenis waarmaken om de infrastructuur, arbeidsomstandigheden en dienstverlening aan passagiers en luchtvaartmaatschappijen te verbeteren. Robuuste financiën zijn essentieel en deze transactie vertegenwoordigt de eerste belangrijke stap in het veiligstellen van de benodigde financiering voor ons investeringsplan”, aldus Robert Carsouw, CFO Royal Schiphol Group.

Royal Schiphol Group plaatste de obligaties bij een breed scala aan institutionele beleggers. Het definitieve orderboek bedroeg ongeveer 2,1 miljard euro. De obligaties worden genoteerd op Euronext Amsterdam. ABN AMRO, BNP Paribas, NatWest Markets en Rabobank fungeerden als joint bookrunners voor de transactie.

LEES OOK
Douane treft 700 kilo qat aan in vrachtlading op Schiphol

Investeringsportefeuille: 6 miljard euro in vijf jaar

Schiphol investeert de komende vijf jaar zes miljard euro ter verbetering van de luchthavenfaciliteiten, waaronder onderhoud en vernieuwing van de luchtvaartinfrastructuur, renovaties van passagiers- en medewerkersfaciliteiten en het implementeren van innovatieve manieren om de arbeidsomstandigheden te verbeteren.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

RAI Vereniging kritisch over kabinetsplannen

AMSTERDAM - De branchevereniging vindt de Prinsjesdag-plannen en het nieuwe regeerprogramma tekortschieten. Op mobiliteitsgebied is het op alle fronten teleurstellend: zowel qua betaalbaarheid, duurzaamheid,...
×