Clicky

dinsdag 17 september 2024 - 17:46 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsOud-topman Jumbo hoeft niet voor geleverde Mercedes te betalen

Oud-topman Jumbo hoeft niet voor geleverde Mercedes te betalen

DEN BOSCH – Oud-topman van Jumbo Frits van Eerd hoeft niet te betalen voor de Mercedes die hij in 2018 geleverd kreeg. Dit heeft de rechtbank in Den Bosch bepaald.

Een autobedrijf uit Assen had de Mercedes SL uit 1957 aan hem geleverd, maar Van Eerd zou het aankoopbedrag van 155.000 euro nooit hebben betaald. De verkoper stapte naar de rechter om het geld alsnog op te eisen.

Maar de verkoper deed dit te laat en kan geen aanspraak meer maken op het geld, heeft de rechtbank geoordeeld. De verkoper had het bedrag binnen twee jaar na de levering moeten opeisen. De verjaringstermijn is dus al in 2020 verstreken, benadrukt de rechtbank.

Contant

Of Van Eerd voor de auto heeft betaald is volgens de rechtbank niet meer relevant omdat de verkoop is verjaard. Van Eerd stelde dat hij de auto contant heeft afgerekend voor 50.000 of 60.000 euro, staat in de uitspraak. Ook zou hij hebben gezegd nooit een deal voor 155.000 euro te sluiten, “want dat zou de auto volgens hem lang niet waard zijn geweest”, aldus de rechtbank.

LEES OOK
Jumbo schrapt in reorganisatie kwart van de banen op hoofdkantoor

Het FD meldde vorige week op basis van bronnen dat het Openbaar Ministerie (OM) Van Eerd alsnog vervolgt voor het witwassen van geld. Die verdenking komt bovenop de vervolging om corruptie en valsheid in geschrifte die het OM eerder dit jaar aankondigde. Binnenkort begint de zaak in de rechtbank in Assen.

De autoverkoper, Theo E., is overigens de hoofdverdachte in het witwasonderzoek. Hij heeft zich volgens het OM schuldig gemaakt aan belastingfraude, valsheid in geschrifte en niet-ambtelijke corruptie.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

RAI Vereniging kritisch over kabinetsplannen

AMSTERDAM - De branchevereniging vindt de Prinsjesdag-plannen en het nieuwe regeerprogramma tekortschieten. Op mobiliteitsgebied is het op alle fronten teleurstellend: zowel qua betaalbaarheid, duurzaamheid,...
×