Clicky

dinsdag 17 september 2024 - 17:43 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerVrachtwagenchauffeur van bijna 32 meter lange combinatie heeft zeven keer toegestane hoeveelheid...

Vrachtwagenchauffeur van bijna 32 meter lange combinatie heeft zeven keer toegestane hoeveelheid alcohol op [+foto]

BAILÉN – De Guardia Civil heeft vorige week langs de Spaanse A4 een extra lange combinatie van bijna 32 meter gecontroleerd. Na de papieren bekeken te hebben en een gesprek met de chauffeur moest hij een alcoholtest doen.

De vrachtwagen had een totale lengte van 31,7 meter en een maximaal toegestane massa (MMA) van 72 ton. In Finland, Zweden en Spanje mogen deze extra lange combinaties rijden. In Duitsland en Denemarken zijn inmiddels testen gestart met deze combinaties van bijna 32 meter lang.

De ademtest resulteerde in een hoeveelheid van 1,24 mg/l bij de eerste test en 1,19 mg/l bij de tweede. Een hoeveelheid dat zeven keer hoger is dan dat voor beroepschauffeurs is toegestaan. Het toegestane alcoholpromillage voor beroepschauffeurs bedraagt in Spanje 0,15 mg/l.

De chauffeur wordt nu vervolgd voor het rijden onder invloed van alcohol. In Spanje wordt dit wanneer men boven de 0,50 mg/l uitkomt aangemerkt als misdrijf en zwaar gestraft.

LEES OOK
MAN opent groot aantal accu-reparatiecentra in Europa
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

RAI Vereniging kritisch over kabinetsplannen

AMSTERDAM - De branchevereniging vindt de Prinsjesdag-plannen en het nieuwe regeerprogramma tekortschieten. Op mobiliteitsgebied is het op alle fronten teleurstellend: zowel qua betaalbaarheid, duurzaamheid,...
×