Clicky

dinsdag 17 september 2024 - 17:49 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSBedrijfsnieuwsDe Graaff en Junge intensiveren samenwerking

De Graaff en Junge intensiveren samenwerking

WAARDENBURG – De Graaff Carrosserie B.V. uit Waardenburg en Junge Fahrzeugbau GmbH uit Hamburg breiden hun samenwerking verder uit. De Graaff, die al als verkooppartner en importeur van Junge in Nederland fungeert en verantwoordelijk is voor de verkoop en levering van plywood- en schuifzeilcarrosserieën in het trucksegment, gaat nu ook intensiever samenwerken met Junge op het gebied van lichte bedrijfswagens. De Graaff heeft al een sterke positie in dit segment met het eigen product JUSTDRIVE.

Toekomstgerichte samenwerking

William de Graaff legt uit: “Naast de toenemende elektrificatie zullen er de komende jaren grote veranderingen plaatsvinden in de carrosseriebranche, vooral op het gebied van nieuwe Europese regelgeving. Dit biedt ons een kans om met ons bedrijf JUSTDRIVE te profiteren van de R&D van Junge Fahrzeugbau.”

Junge Fahrzeugbau, een van de grootste carrosseriebouwers in Europa met een jaarlijkse productie van circa 7.000 carrosserieën, is klaar voor de toekomst met de introductie van de nieuwe “Lightstar Ecobox”. Dit innovatieve product zal worden geïmplementeerd in het productieproces van JUSTDRIVE in Waardenburg.

LEES OOK
Hyundai en IVECO versterken partnerschap om innovatie in bedrijfsvoertuigensector te stimuleren

De “Lightstar Ecobox” is ongeveer 140 kg lichter dan een standaard carrosserie voor een 3,5-tons bedrijfswagen. Naast dit gewichtsvoordeel biedt de nieuwe carrosserie een aerodynamisch ontwerp. Voor voertuigen met een verbrandingsmotor leidt dit tot brandstofbesparing, terwijl elektrische bedrijfswagens dankzij de optimale aerodynamica een grotere actieradius behalen – een feit dat al in de praktijk is getest.

Win-win situatie

Volgens Ton de Graaff zorgt de nieuwe samenwerking voor een duidelijke win-win situatie. “Junge wil blijven groeien en kan met deze samenwerking de productie verder opvoeren. Tegelijkertijd kunnen wij als De Graaff / JUSTDRIVE altijd rekenen op de technische expertise van Junge. Met de ‘Lightstar Ecobox’ hebben we bovendien een toekomstbestendig product in huis,” aldus De Graaff.

Met deze intensievere samenwerking verstevigen De Graaff en Junge hun positie in de carrosseriebranche en bereiden ze zich gezamenlijk voor op de toekomst van lichte bedrijfswagens in Nederland en Europa.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

RAI Vereniging kritisch over kabinetsplannen

AMSTERDAM - De branchevereniging vindt de Prinsjesdag-plannen en het nieuwe regeerprogramma tekortschieten. Op mobiliteitsgebied is het op alle fronten teleurstellend: zowel qua betaalbaarheid, duurzaamheid,...
×