Clicky

dinsdag 17 september 2024 - 17:45 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaartLuchtvaartmaatschappij LATAM Cargo verdrievoudigt aantal vluchten op Brussels Airport

Luchtvaartmaatschappij LATAM Cargo verdrievoudigt aantal vluchten op Brussels Airport

ZAVENTEM – De Latijns-Amerikaanse luchtvaartmaatschappij LATAM Cargo verdrievoudigt vanaf 27 oktober het aantal vluchten op Brussels Airport, van vier naar twaalf per week. Brussels Airport wordt daarmee de belangrijkste Europese transporthub van LATAM Cargo. De vluchten worden uitgevoerd met de Boeing 767F. De toestellen zullen vooral bloemen verschepen vanuit Ecuador naar Europa en keren daarna terug richting Latijns-Amerika met geneesmiddelen.

Sinds maart 2023 is LATAM Cargo, de grootste cargo-luchtvaartgroep in Latijns-Amerika, na enkele jaren opnieuw actief op Brussels Airport met vier vluchten per week. Die frequentie wordt vanaf 27 oktober opgeschaald naar twaalf vluchten per week. Brussels Airport wordt daarmee de belangrijkste Europese hub voor de luchtvaartmaatschappij.

De inkomende vluchten zullen vooral bederfbare goederen verschepen, zoals bloemen, vanuit Ecuador naar Europa. De vliegtuigen keren daarna terug richting Brazilië, Argentinië, Uruguay en Chili met onder meer farmaceutische producten, maar ook andere tijdsgevoelige producten en auto-onderdelen.

De keuze van LATAM voor Brussels Airport bevestigt de cruciale positie en expertise van Brussels Airport als onmisbare schakel tussen de lokale farmaceutische research- en productiefaciliteiten, en ziekenhuizen en patiënten wereldwijd. De luchthaven specialiseert zich al jaren in het transport van tijd- en temperatuurgevoelige goederen met de grootste oppervlakte temperatuurgecontroleerde magazijnen in Europa en door o.a. het gebruik van gekoelde containers voor het transport op het tarmac die ervoor zorgen dat de koudeketen van de producten niet onderbroken wordt.

LEES OOK
Toename luchtvracht en passagiers in tweede kwartaal op Nederlandse luchthavens

LATAM Cargo zal de vluchten uitvoeren met de brandstofefficiënte Boeing 767F-toestellen, met een vrachtcapaciteit van zo’n 60 ton. De luchtvaartmaatschappij wil ook maximaal inzetten op het gebruik van duurzame vliegtuigbrandstof (SAF). Die doelstelling ligt in lijn met de visie van Brussels Airport, die het gebruik van SAF sterk aanmoedigt, met dit jaar ook financiële steun van de federale overheid voor de meerkost.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

RAI Vereniging kritisch over kabinetsplannen

AMSTERDAM - De branchevereniging vindt de Prinsjesdag-plannen en het nieuwe regeerprogramma tekortschieten. Op mobiliteitsgebied is het op alle fronten teleurstellend: zowel qua betaalbaarheid, duurzaamheid,...
×