Clicky

dinsdag 17 september 2024 - 17:05 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSNieuw MaterieelA. Martens Transport Internationaal slaat met Scania nieuwe richting in

A. Martens Transport Internationaal slaat met Scania nieuwe richting in

OOSTERHOUT – Na dertig jaar heeft A. Martens Transport internationaal uit Oosterhout een nieuwe koers ingezet. Kevin Martens koos, na een succesvolle demoperiode, voor een Scania 560R 6×2/4 met Super-aandrijflijn. “Het verbruik ligt vijfentwintig procent lager dan mijn vorige auto. Dat is directe winst.”

Kevin Martens, die samen met zijn vader Ad het bedrijf runt, ontving half augustus de sleutels van zijn nieuwe Scania. Bewust wachtte hij op het vernieuwde model met Smart & Safe pakket. “Ik heb hem gekocht zonder te weten hoe het interieur eruit zou zien. Het digitale dashboard is een grote sprong voorwaarts en het wachten absoluut waard geweest.”

Scania 6×2/6

A. Martens Transport is specialist in het vervoeren van staal en andere exceptionele ladingen tot 24 meter. Passend bij deze werkzaamheden werd de keuze gemaakt voor een Scania R-Serie in een 6×2-configuratie met een gestuurde voorloopas. “We rijden met uitschuifbare opleggers, waardoor er veel gewicht op de voorkant komt te liggen. Daarnaast is een voorloopas gunstiger in gewicht, wat met name een groot voordeel is in Duitsland.”

LEES OOK
Tien nieuwe Scania's voor Nillezen

Nadat hij informeerde bij collega-transportbedrijven besloot Martens een zescilinder aan te schaffen. “We hoorden van iedereen dat de Scania Super-motor met zes cilinders kwalitatief goed, betrouwbaar en zuinig is. Na twee weken rijden kan ik dat bevestigen: het brandstofverbruik is voor ons werk opvallend laag.”

Ook over het rijcomfort van zijn nieuwe Scania heeft Martens alleen maar lof. “Hij schakelt goed, stuurt licht, rijdt stil en dankzij de luchtgeveerde vooras is hij heel comfortabel. Ik merk dat ik meer uitgerust ben wanneer ik op mijn bestemming arriveer.”

Indrukwekkend resultaat

De drieassige trekker is uitgerust met het Scania Smart en Safe pakket, dat de verplichte veiligheidsvoorzieningen omvat, waaronder een dodehoekinformatiesysteem, achteruitrijdetectiesysteem en vermoeidheids- en aandachtswaarschuwing. Tevens is het voertuig voorzien van een retarder, extra dieseltank en adaptieve cruise control. Het interieur is verfraaid met lederen bekleding en een lederen stuurwiel en voor de finishing touch liet Martens extra lampen en opvallende zwarte luchthoorns op de R-cabine monteren.

Hermans Truckcoating gaf het geheel een fris en stoer uiterlijk met parelmoer spuitwerk en Van Strien Print & Sign ontwierp een unieke striping, net even anders dan bij zijn vorige truck. “Het resultaat is indrukwekkend en overtreft alle verwachtingen,” zegt een trotse Martens.

LEES OOK
MDH Rondhout zet nieuwe Scania V8 bosbouwtrekker in

Vertrouwen

De trekker werd geleverd door de dealer in Oosterhout, waar de Scania ook in onderhoud is. Hiervoor heeft het transportbedrijf een Scania-reparatie- en onderhoudscontract afgesloten. Het contact met de accountmanager, die Martens al vanaf jonge leeftijd kent, speelde ook een rol in de beslissing om een Scania aan te schaffen. “Het is vooral de service waar ik op moet kunnen bouwen. Daar heb ik alle vertrouwen in.”

Oprichter Ad Martens groeide op in de familie van het in grondverzet en zwaar transport gespecialiseerde Martens Transport, later Martens en Van Oord, waar hij als chauffeur aan de slag ging. Dertig jaar geleden verliet hij het bedrijf en begon als eigen rijder. In 2007 voegde zijn zoon Kevin zich bij hem. Sindsdien vervoeren ze samen exceptionele ladingen tot 25 meter in opdracht van Deltastaal door Nederland, België en het Ruhrgebied.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

NS-kaartjes volgend jaar niet 12, maar 6 procent duurder

DEN HAAG - De treinkaartjes van de NS worden in 2025 niet 12 procent, maar 6 procent duurder. Dat heeft het kabinet op Prinsjesdag...
×