Clicky

dinsdag 17 september 2024 - 16:54 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsVerhit debat in Duitse Bondsdag over asielpolitiek

Verhit debat in Duitse Bondsdag over asielpolitiek

BERLIJN – In de Duitse Bondsdag staan de regeringspartijen en de oppositie lijnrecht tegenover elkaar in een asieldebat. De spanningen zijn hoog opgelopen nadat de christendemocratische CDU dinsdag wegliep uit een overleg met de coalitiepartijen.

De regering kondigde maandag aan paspoortcontroles in te stellen aan alle grenzen om te voorkomen dat mensen zonder visum of mensen die ergens anders asiel hadden moeten aanvragen het land binnenkomen. De CDU vindt dat de maatregelen niet ver genoeg gaan en partijleider Friedrich Merz werpt de regering voor dat de politieke wil ontbreekt om meer te doen.

Bondskanselier Olaf Scholz reageerde geërgerd. “U bent het, die niets doet”, zei hij in het parlement tegen Merz. Volgens de krant Bild sprak hij gepassioneerd toen hij de verwijten weerlegde. Scholz stelde dat de regering de afgelopen drie jaar het aantal illegale migranten omlaag heeft gebracht, terwijl de CDU alleen maar dingen roept. “U bent het type politicus dat denkt dat het migratieprobleem is opgelost met een interview in Bild.”

LEES OOK
Verdachte aanslag Solingen meldde zichzelf niet bij de politie

Druk toegenomen

Scholz benadrukte wel dat de deur niet dicht is en dat hij nog altijd wil samenwerken met de christendemocraten aan een migratiebeleid.

Immigratie is al langer een belangrijk thema in de Duitse politiek, maar de laatste weken is de druk op de regering toegenomen om maatregelen te nemen. Eind augustus stak een Syriër drie mensen dood bij een aanslag in Solingen en begin september werd de anti-immigratiepartij Alternative für Deutschland (AfD) de grootste partij bij deelstaatsverkiezingen in Thüringen en nipt tweede in Saksen.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Nieuwe Volvo FH Aero Electric voor JGT

HOOGVLIET - De Jong-Grauss Transport (JGT) heeft een order getekend voor een Volvo FH Aero Electric 4x2-trekker. Het bedrijf gaat de elektrische truck inzetten...
×