Clicky

dinsdag 17 september 2024 - 16:47 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSCriminaliteitDrugsonderzoek in Capelle aan de IJssel, vrachtwagenchauffeur aangehouden

Drugsonderzoek in Capelle aan de IJssel, vrachtwagenchauffeur aangehouden [+foto]

CAPELLE AAN DEN IJSSEL – In een pand aan de Essebaan in Capelle aan den IJssel heeft de politie in de avond van dinsdag 10 september een hoeveelheid cocaïne, versnijdingsmateriaal en materiaal om cocaïne te produceren aangetroffen. Er zijn twee personen aangehouden. Het onderzoek is nog steeds gaande.

Een BE (Bewakings Eenheid) en LFO (Landelijk Faciliteiten Ontmantelen) zijn aanwezig bij het pand. Ook staat er een vrachtwagen met buitenlands kenteken in de loods geparkeerd.

Ook Service en Ondersteuning Nederland (SEON) is ter plaatse met meerdere wagens waaronder een vrachtwagen.

De politie kreeg een tip over een opvallende vrachtwagen die een pand aan de Essebaan had verlaten. Na onderzoek besloot de politie het pand te betreden, daarbij werden diverse materialen gevonden waarmee cocaïne wordt versneden. Ook werd een hoeveelheid cocaïne aangetroffen. In het pand werd een persoon aangehouden.

Ook de vrachtwagenchauffeur werd korte tijd later op de snelweg A15 aangehouden. De politie doet verder onderzoek.

LEES OOK
Show Nicki Minaj komende zondag in Ziggo Dome afgelast vanwege 'gebeurtenissen afgelopen week'

Gevaar

Drugshandel is vaak de oorzaak van ondermijning in Nederland. In veel gevallen worden drugs geproduceerd in panden op industrieterreinen en dat is niet zonder gevaar, zegt de politie. “Er worden tijdens deze processen gevaarlijke stoffen gebruikt die zeer explosief zijn. Dit is geen ver-van-je-bed-show, maar vindt vaak onder je neus plaats. Een explosie kan verregaande gevolgen hebben”, aldus de politie.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Nieuwe Volvo FH Aero Electric voor JGT

HOOGVLIET - De Jong-Grauss Transport (JGT) heeft een order getekend voor een Volvo FH Aero Electric 4x2-trekker. Het bedrijf gaat de elektrische truck inzetten...
×