Clicky

dinsdag 17 september 2024 - 16:46 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsFNV bezet kantoor VNO-NCW in Groningen vanwege vroegpensioenregeling

FNV bezet kantoor VNO-NCW in Groningen vanwege vroegpensioenregeling

GRONINGEN – FNV heeft het kantoor van werkgeversorganisatie VNO-NCW in Groningen bezet. De vakbond is naar eigen zeggen aanwezig met ruim tweehonderd medewerkers uit de bouw- en metaalsector. “Dit is een voorproefje van het type acties waarmee wij de druk opvoeren om tot een structurele vroegpensioenregeling te komen”, legt FNV-bestuurder Piet Rietman, zelf ook aanwezig, uit.

Volgens Rietman bereiden leden al langere en hardere acties voor om een permanente vroegpensioenregeling af te dwingen voor mensen met zware beroepen als resultaat uitblijft. Deze week wordt verspreid over het land al gestaakt. “Bij alle stakingen horen we dat het bod van het kabinet volstrekt onvoldoende is. Onze leden zijn boos”, aldus de FNV-bestuurder.

Het kabinet stuurde onlangs een uitnodiging om verder te praten over de regeling. Maar de vakbonden zagen daar geen reden voor omdat de afstand tussen het bod en de eisen te groot was. Daarop besloten zij een eerder geplande actieweek definitief door te zetten. Woensdag legden medewerkers in het streekvervoer en van de NS tussen 04.00 uur en 08.00 uur het werk neer. Eerder voerden onder meer havenmedewerkers en schoonmakers al actie.

LEES OOK
Nederlandse industrie raakt achterop door hogere netwerkkosten

Beter voorstel

“Ze zullen een beter voorstel moeten neerleggen, willen wij aan tafel komen”, zegt Rietman. “Dan zullen we zien of dat voldoende is om na de stakingsweek weer te komen praten”. Komt dat voorstel er niet, dan wil FNV stakingen organiseren in meer sectoren, met meer mensen die ook langer het werk neerleggen.

Een woordvoerder van VNO-NCW Noord zegt dat de actievoerders vriendelijk is verzocht het pand te verlaten, maar dat zij dat vooralsnog niet lijken te doen. “We hebben het gevoel dat ze hier aan het verkeerde adres zijn, want de onderhandelingen vinden landelijk plaats”, aldus de zegsman.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Nieuwe Volvo FH Aero Electric voor JGT

HOOGVLIET - De Jong-Grauss Transport (JGT) heeft een order getekend voor een Volvo FH Aero Electric 4x2-trekker. Het bedrijf gaat de elektrische truck inzetten...
×