Clicky

dinsdag 17 september 2024 - 16:44 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSNieuw MaterieelTwee nieuwe Scania kraanwagens voor Van Noort

Twee nieuwe Scania kraanwagens voor Van Noort

WADDINXVEEN – Onlangs zijn er twee nieuwe Scania kraanwagens in gebruik genomen door het familiebedrijf Van Noort uit Waddinxveen, een trekker kraan en een bakwagen kraan. Beiden zijn ter vervanging van soortgelijke voertuigen die de afgelopen jaren hun diensten hebben bewezen.

De trekker kraan is een Scania R500 8×2 met twee luchtgeveerde 10-tons voorassen. De opgebouwde kraan is een HMF 9520 met jib, waardoor de kraan een mastlengte van maximaal 34 meter heeft. De opbouw is verzorgd door HC&H en Hyva Bergschenhoek.

Achter de trekker kraan hangt een volledig gereviseerde Pacton oplegger, waarmee materialen met een lengte tot 18 meter vervoerd kunnen worden.

De bakwagen is ook een Scania R500 8×2 met twee luchtgeveerde 10-tons voorassen. Op deze wagen staat een Fassi F820 met jib. De kraan heeft een mastlengte van maximaal 35 meter.

De opbouw is een samenwerking tussen De Jong IJmuiden en Elcar Carrosserie uit Meerkerk. Achter de bakwagen hangt een nieuwe Pacton schuifaanhanger die tot 9,70 meter kan worden uitgeschoven.

LEES OOK
Primeur voor LCW Groningen: eerste elektrische Scania voor zware toepassingen

Beide wagens zijn voorzien van een steunpoot aan de voorzijde om optimaal te kunnen werken rondom het voertuig. Het spuitwerk is verzorgd door Glasbeek truckherstel uit Waddinxveen.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Nieuwe Volvo FH Aero Electric voor JGT

HOOGVLIET - De Jong-Grauss Transport (JGT) heeft een order getekend voor een Volvo FH Aero Electric 4x2-trekker. Het bedrijf gaat de elektrische truck inzetten...
×