Clicky

dinsdag 17 september 2024 - 16:49 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSWeer & VerkeerCarolabrücke in Duitse stad Dresden ingestort

Carolabrücke in Duitse stad Dresden ingestort [+foto’s]

DRESDEN – In de Duitse stad Dresden is een groot deel van een brug ingestort. Volgens de reddingsdiensten raakte niemand gewond.

Het gaat om de Carolabrücke, een brug bij het centrum over de rivier de Elbe. De weg is een belangrijke verkeersader in de Oost-Duitse stad. Het gedeelte voor auto’s is niet ingestort. De fietspaden, voetgangerspaden en trambanen zijn wel bezweken en liggen in de rivier.

Het is niet bekend wat de instorting van het ongeveer 100 meter lange stuk van de brug heeft veroorzaakt, maar de politie gaat er niet van uit dat er sprake is van sabotage. Mogelijk heeft er corrosie plaatsgevonden in de betonnen structuur van de brug.

Stadsverwarming

De autoweg op de brug is afgezet, omdat de brandweer er rekening mee houdt dat dat deel ook nog kan instorten. Ook leidingen van de stadsverwarming zijn beschadigd. Daardoor zit een deel van de inwoners van Dresden momenteel zonder verwarming.

LEES OOK
Vrachtschip 'Dali' drie maanden na aanvaring brug weg uit Baltimore [+video]

De Carolabrücke is gebouwd tussen 1967 en 1971. Het ingestorte deel zou volgend jaar gerenoveerd worden.

Volgens de lokale autoriteiten is de stad ontsnapt aan een catastrofe. De brugdelen stortten rond 03.00 uur in, toen er niemand aanwezig was. Overdag is het er bijna altijd druk en zouden er veel slachtoffers zijn gevallen. Achttien minuten voor het ongeluk reed de laatste tram over de brug.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Nieuwe Volvo FH Aero Electric voor JGT

HOOGVLIET - De Jong-Grauss Transport (JGT) heeft een order getekend voor een Volvo FH Aero Electric 4x2-trekker. Het bedrijf gaat de elektrische truck inzetten...
×