Clicky

dinsdag 17 september 2024 - 15:39 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsIsraël schiet en ramt voertuigen van poliokonvooi VN

Israël schiet en ramt voertuigen van poliokonvooi VN

GAZA-STAD – Een konvooi van de Verenigde Naties dat meehielp bij de poliovaccinatiecampagne in Gaza, is bij een Israëlisch militair checkpoint omsingeld, onder schot gehouden en geramd met bulldozers en tanks, zegt een woordvoerder van de VN. Er zouden ook schoten zijn gelost. Israëlische militairen wilden de VN-medewerkers verhoren.

Het incident gebeurde op maandag, zegt woordvoerder van VN-secretaris-generaal António Guterres, Stéphane Dujarric. Dujarric sprak van een nieuw voorbeeld van de “onaanvaardbare gevaren en belemmeringen waar humanitaire werkers in Gaza mee te maken krijgen”. De voertuigen waar het personeel in zat, werden van voor en van achter geramd. Een van de bulldozers zou ook puin op een voertuig hebben gestort terwijl er nog mensen in zaten.

De Israëlische krijgsmacht zegt dat het konvooi was tegengehouden omdat er inlichtingen waren dat er “Palestijnse verdachten” in een van de voertuigen zaten. Die zijn verhoord en vervolgens vrijgelaten. De krijgsmacht zei ook te willen benadrukken dat dit konvooi alleen personeel aan boord had en geen vaccins.

LEES OOK
Netanyahu verhoogt druk op Hamas om gijzelaars vrij te krijgen

Dujarric zei dat de VN ervoor hebben gezorgd dat de ondervraging van de twee medewerkers plaatsvond voor het konvooi onder toeziend oog van andere VN-medewerkers. “Na 7,5 uur bij het checkpoint, is het konvooi teruggekeerd naar de basis.”

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Nieuwe Volvo FH Aero Electric voor JGT

HOOGVLIET - De Jong-Grauss Transport (JGT) heeft een order getekend voor een Volvo FH Aero Electric 4x2-trekker. Het bedrijf gaat de elektrische truck inzetten...
×