Clicky

dinsdag 17 september 2024 - 15:30 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsOM wil klimhal en twee directeuren vervolgen voor dood jongetje

OM wil klimhal en twee directeuren vervolgen voor dood jongetje

AMSTERDAM – Het Openbaar Ministerie (OM) wil Klimmuur Amsterdam BV en twee directeuren vervolgen voor het ongeluk waarbij een 11-jarige jongen dodelijk verongelukte. Het OM concludeert na onderzoek dat zij verwijtbaar hebben gehandeld en verantwoordelijk zijn voor de dood van het jongetje.

Het slachtoffer viel vorig jaar november naar beneden tijdens een kinderfeestje in de klimhal bij Amsterdam Centraal. Hij werd gereanimeerd en overgebracht naar een ziekenhuis. Daar overleed hij aan zijn verwondingen.

Het OM verdenkt het bedrijf en de twee directeuren van dood door schuld. Toen het ongeluk gebeurde waren er geen duidelijke regels binnen het bedrijf over toezicht op niet-zelfstandige klimmers. Klimmuur Amsterdam BV heeft volgens het OM onder meer “onvoorzichtig, onachtzaam en nalatig gehandeld door kinderen in een potentieel levensgevaarlijke situatie te brengen, zonder een permanente partnercheck door een instructeur”.

Onderzoekswensen

Het bedrijf en de directeuren mogen nu onderzoekswensen indienen bij de rechter-commissaris, bij wie de zaak nu ligt. Daarna zal het OM een definitief besluit nemen over de vervolging.

LEES OOK
Rijstrook minder op A7 zorgt voor lange file richting Amsterdam

Vier medewerkers die werden verhoord als verdachten worden niet vervolgd, omdat zij zich aan het toen geldende beleid van de klimmuur hielden.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Nieuwe Volvo FH Aero Electric voor JGT

HOOGVLIET - De Jong-Grauss Transport (JGT) heeft een order getekend voor een Volvo FH Aero Electric 4x2-trekker. Het bedrijf gaat de elektrische truck inzetten...
×