Clicky

dinsdag 17 september 2024 - 12:49 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsMinister Bruins bezuinigt toch niet op 1200 wetenschappers

Minister Bruins bezuinigt toch niet op 1200 wetenschappers

DEN HAAG – Na druk van de universiteiten komt onderwijsminister Eppo Bruins terug op het besluit in het hoofdlijnenakkoord om te bezuinigen op de zogeheten ‘sectorplannen’, waar de banen van 1200 wetenschappers mee gemoeid zijn. Dat bevestigen ingewijden na berichtgeving van de NOS.

Het bedrag van 215 miljoen euro moet daarom ergens anders vandaan gehaald worden. Daarom zet Bruins een streep door beurzen voor onder meer startende wetenschappers.

De sectorplannen zijn twee jaar geleden door Bruins’ voorganger Robbert Dijkgraaf aangekondigd om de werkdruk in het hoger onderwijs te verlagen.

De maatregel wordt vrijdag officieel bekendgemaakt bij de presentatie van het regeerprogramma, waarin het kabinet het door PVV, VVD, NSC en BBB afgesloten hoofdlijnenakkoord meer in detail heeft uitgewerkt.

Bruins liet bij aanvang van de onderhandelingen over de miljoenennota al weten dat bij zijn ministerie “niet veel te halen” is als bezuinigingen nodig zijn. Hij was zich er evenwel ook van bewust dat hij niet om extra geld kon vragen bij minister Eelco Heinen van Financiën.

LEES OOK
Universiteiten willen banden met Israël niet verbreken
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Kabinet bezuinigt 110 miljoen euro op ov in drie grote steden

DEN HAAG - Het openbaar vervoer in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag moet het vanaf 2026 doen met 110 miljoen euro minder. Dat bevestigt...
×