Clicky

dinsdag 17 september 2024 - 12:53 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSSpoorvervoerEurostar-treinen naar Nederland vallen dinsdag uit door staking NS

Eurostar-treinen naar Nederland vallen dinsdag uit door staking NS

AMSTERDAM – Eurostar schrapt dinsdagavond al treinen naar Nederland vanuit Frankrijk, België en Engeland in aanloop naar de staking van woensdagochtend onder NS-medewerkers. “Door sociale acties op het NS-netwerk” dinsdag en woensdag zal het treinverkeer van Eurostar verstoord zijn, staat op de website bij sommige vertrektijden.

De twee treinen die vanuit Parijs Gare du Nord, Brussel en Antwerpen naar Rotterdam, Schiphol en Amsterdam rijden, gaan maar tot Brussel. De trein die vanuit Londen St Pancras via Lille en Brussel naar Nederland gaat, stopt ook in Brussel.

De laatste trein die nog wel is vertrokken uit Parijs, komt iets voor 21.00 uur in Amsterdam aan.

Een woordvoerster zegt dat Eurostar dinsdag drie treinen en woensdag vijf treinen heeft geschrapt in Nederland door de staking. Met de actie willen werknemers van onder meer de NS een betere zwaarwerkregeling afdwingen.

Door dinsdag al treinen niet naar Nederland te laten rijden wil Eurostar volgens haar “op beide dagen het breedste aanbod aan vervoersplannen hebben” voor reizigers. Wat ze daarmee precies bedoelt, wil ze niet zeggen.

LEES OOK
Luchthavenvakbond Parijs dreigt met nieuwe staking tijdens Spelen
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Kabinet bezuinigt 110 miljoen euro op ov in drie grote steden

DEN HAAG - Het openbaar vervoer in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag moet het vanaf 2026 doen met 110 miljoen euro minder. Dat bevestigt...
×