Clicky

dinsdag 17 september 2024 - 12:42 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaartSchiphol-Oostbaan van 16 t/m 24 september buiten gebruik voor jaarlijks regulier onderhoud

Schiphol-Oostbaan van 16 t/m 24 september buiten gebruik voor jaarlijks regulier onderhoud

SCHIPHOL – Van maandag 16 tot en met dinsdag 24 september vinden er reguliere onderhoudswerkzaamheden plaats aan de Schiphol-Oostbaan. Schiphol gebruikt deze baan doorgaans alleen voor kleine, zakelijke en privévliegtuigen, vliegtuigen met een maatschappelijk belang (ambulance-, kustwacht of -regeringsvluchten) en vliegtuigen die op Schiphol-Oost moeten zijn.

Tijdens het onderhoud zal dit verkeer gebruikmaken van de Buitenveldertbaan of een van de andere start- en landingsbanen. Op zaterdag 21 en zondag 22 september is de Schiphol-Oostbaan wel beschikbaar.

Aan start- en landingsbanen wordt jaarlijks regulier onderhoud uitgevoerd, zodat deze in goede conditie zijn en blijven. Er worden aan de Schiphol-Oostbaan, waar nodig, kleine reparaties aan het asfalt en markeringen uitgevoerd. De bekabeling en elektra worden gecontroleerd, het hemelwaterafvoer systeem wordt op verschillende locaties doorgespoeld, de omliggende grasvelden worden gemaaid en de lampen worden schoongemaakt of vervangen. De werkzaamheden worden uitgevoerd in samenwerking met Heijmans.

Inzet van andere start- en landingsbanen

Tijdens het onderhoud maakt het vliegverkeer meer gebruik van de andere banen, zoals de Buitenveldertbaan. Dat betekent dat er in de gebieden onder de vliegroutes van deze start- en landingsbanen meer vliegtuigen overkomen tijdens deze onderhoudsperiode. Op deze pagina staat over welke gebieden de verschillende vliegroutes lopen.

LEES OOK
'Nachtsluiting Schiphol maakt vliegen duurder, impact op verminderen overlast onduidelijk'
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Zeven mannen verdacht van drugstransport via Schiphol en Lelystad voor de...

SCHIPHOL - Maandag stonden zeven verdachten terecht tijdens een regiezitting in de rechtbank op Schiphol. Het Openbaar Ministerie Noord-Holland (OM) verdenkt hen van voorbereiden...
×