Clicky

dinsdag 17 september 2024 - 12:36 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerUPS neemt Frigo-Trans en BPL over

UPS neemt Frigo-Trans en BPL over

ATLANTA – UPS heeft vandaag aangekondigd dat het akkoord is gegaan met de overname van Frigo-Trans en haar zusterbedrijf BPL (samen “Frigo-Trans”), toonaangevende, complexe logistieke dienstverleners voor de gezondheidszorg gevestigd in Duitsland.

Na voltooiing zal de overname de end-to-end-mogelijkheden van UPS in heel Europa verbeteren voor UPS Healthcare-klanten die steeds meer behoefte hebben aan temperatuurgevoelige en tijdkritische logistiek.

“De snelle innovatie in de farmaceutische industrie creëert de behoefte aan meer geïntegreerde koude en bevroren toeleveringsketens”, aldus UPS EVP en President of International, Healthcare and Supply Chain Solutions Kate Gutmann.

“Frigo-Trans zal ons helpen onze portfolio van oplossingen voor onze klanten te verdiepen en onze reis te versnellen om de nummer één complexe logistieke dienstverlener voor gezondheidszorg ter wereld te worden die in hun behoeften voorziet.”

Het netwerk van Frigo-Trans omvat temperatuurgecontroleerde opslagfaciliteiten die zes temperatuurzones bestrijken, van cryopreservatie (-196°C) tot kamertemperatuur (+15° tot +25°C); een pan-Europese koelketentransportoplossing en temperatuurgecontroleerde en tijdkritische expeditiemogelijkheden.

LEES OOK
Chr. Vermeer Transport neemt Wouters Transport over

De transactie zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2025 worden afgerond, onder voorbehoud van gebruikelijke wettelijke beoordelingen en goedkeuringen. De waarde en voorwaarden van de transactie worden op dit moment niet bekendgemaakt.

Frigo-Trans biedt een end-to-end warehouse- en transportoplossing voor farmaceutische en biotechnologische klanten. Frigo-Trans doet dit door gebruik te maken van de beste distributiefaciliteiten en een op apotheken gericht, pan-Europees, cold-chain transportnetwerk. Andere diensten met toegevoegde waarde omvatten, maar zijn niet beperkt tot, verpakking, handling en voorraadbeheer. Het hoofdkantoor van Frigo-Trans is gevestigd in Fußgönheim, Duitsland, en het netwerk breidt zich uit naar alle landen in Europa.

BPL biedt individueel transportmanagement voor GDP-conforme verzending van tijdkritische en temperatuurgevoelige producten. BPL beheert een hoogwaardig netwerk van lucht- en zeevrachtvervoerders, samen met douaneafhandeling om te voldoen aan de complexe, grensoverschrijdende behoeften van klanten. Temperatuurgecontroleerde verpakking is een extra toegevoegde waardeservice die wordt geboden. BPL geeft prioriteit aan het bedienen van biofarmaceutische klanten met speciale temperatuur-, kwaliteits- en snelheidsvereisten. BPL heeft zijn hoofdkantoor in Düsseldorf, Duitsland.

LEES OOK
Logicall neemt Drake & Farrell over
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Zeven mannen verdacht van drugstransport via Schiphol en Lelystad voor de...

SCHIPHOL - Maandag stonden zeven verdachten terecht tijdens een regiezitting in de rechtbank op Schiphol. Het Openbaar Ministerie Noord-Holland (OM) verdenkt hen van voorbereiden...
×