Clicky

dinsdag 17 september 2024 - 12:37 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsBMW somberder over resultaten door defect remsysteem

BMW somberder over resultaten door defect remsysteem

MÜNCHEN – BMW heeft zijn verwachte winstgevendheid voor dit jaar flink naar beneden bijgesteld. Aanleiding is onder meer het staken van leveringen van auto’s met een defect remsysteem. Die problemen spelen bij 1,5 miljoen wagens. Een leveringsstop en terugroepactie zouden in het derde kwartaal leiden tot extra garantiekosten die in de honderden miljoenen euro’s kunnen lopen, meldt het autoconcern.

In Nederland worden 23.000 auto’s teruggeroepen, waarvan ongeveer 19.000 BMW’s en 4000 Mini’s. Het gaat om verschillende modellen die zijn geproduceerd tussen juni 2022 en augustus van dit jaar, laat een woordvoerder van BMW Nederland weten.

De grote Duitse producent van banden en auto-onderdelen Continental is de leverancier van de remsystemen. Zowel BMW als Continental geeft aan dat de auto’s nog wel steeds veilig zijn om in te rijden. BMW is vooralsnog de enige fabrikant die het desbetreffende remsysteem gebruikt. Het autoconcern, dat de remsystemen heeft verwerkt in onder meer Rolls Royces en enkele populaire SUV’s, overweegt een claim in te dienen tegen Continental.

LEES OOK
BMW roept 1,4 miljoen auto's terug in China om defecte airbags

“De klant kan merken dat er iets harder op het rempedaal moet worden gedrukt. Gelukkig is het nooit zo hard dat het buiten de wettelijke vereisten valt, maar het is niet zoals het hoort”, aldus de woordvoerder van BMW Nederland, die benadrukt dat het om een voorzorgsmaatregel gaat. Alle betrokken bestuurders zijn volgens hem inmiddels geïnformeerd over het euvel.

Volgens het Duitse BMW zijn 1,2 miljoen van de betreffende auto’s in handen van consumenten, de overige betreffen voorraad of staan bij dealers. De meeste auto’s zijn aanwezig in China, zo’n 370.000. Daarna volgen de Verenigde Staten, Duitsland, Zuid-Korea en Frankrijk.

Het concern gaat nu uit van een winstmarge tussen de 6 en 7 procent. Het gaat dan om de winst voor aftrek van rente en belastingen. Eerder verwachtte het bedrijf een marge te halen van 8 tot 10 procent.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Zeven mannen verdacht van drugstransport via Schiphol en Lelystad voor de...

SCHIPHOL - Maandag stonden zeven verdachten terecht tijdens een regiezitting in de rechtbank op Schiphol. Het Openbaar Ministerie Noord-Holland (OM) verdenkt hen van voorbereiden...
×