Clicky

donderdag 19 september 2024 - 13:21 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsBloomberg: EU verlaagt importtarief voor Tesla's uit China

Bloomberg: EU verlaagt importtarief voor Tesla’s uit China

BRUSSEL – De Europese Unie wil de voorgestelde verhoging van de importheffingen voor in China gemaakte elektrische auto’s van Tesla en andere autofabrikanten, licht neerwaarts bijstellen. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van bronnen. De EU voert de herzieningen door op basis van nieuwe informatie die bedrijven hebben verstrekt.

Met de voorgestelde verhoging van de invoerrechten wil de EU een eind maken aan de volgens Brussel oneerlijke concurrentie van China, omdat Beijing zijn eigen autofabrikanten subsidieert. Het voorgestelde tarief voor Tesla’s uit China zal worden herzien van 9 procent naar iets minder dan 8 procent, aldus de ingewijden.

Tesla heeft een grote fabriek in Shanghai, waar meer dan de helft van de wereldwijde productie van het bedrijf plaatsvindt. Het Amerikaanse bedrijf had al aangegeven dat het minder profiteert van staatssteun dan Chinese branchegenoten.

Het nieuwe hoogste tarief voor Chinese autofabrikanten die niet meewerken aan het onderzoek van de EU, zal worden vastgesteld op 35,3 procent, tegen een eerder voorgesteld tarief van 36,3 procent. De heffingen komen bovenop de invoerrechten van 10 procent, die al worden geheven op elektrische auto’s uit China.

LEES OOK
Xi betuigt steun aan Palestijnen en belooft extra donatie UNRWA
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Delta biedt excuses aan na noodlanding door cabinedrukprobleem

ATLANTA - De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Delta heeft donderdag excuses aangeboden nadat vorige week een vlucht een noodlanding moest maken vanwege een probleem met de...
×