Clicky

dinsdag 17 september 2024 - 10:11 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSFinancieelEbusco wil 36 miljoen ophalen bij aandeelhouders

Ebusco wil 36 miljoen ophalen bij aandeelhouders

DEURNE – De Brabantse fabrikant van elektrische bussen Ebusco wil 36 miljoen euro aan nieuw kapitaal ophalen bij aandeelhouders. Het bedrijf uit Deurne heeft last van productieproblemen waardoor de verliezen dit jaar zo sterk zijn opgelopen dat analisten vrezen voor het voortbestaan van Ebusco. Het nieuwe kapitaal is nodig voor een koerswijziging die voor betere resultaten en betrouwbaardere levertijden moet zorgen.

Het bedrijf wil bestaande aandeelhouders rechten geven om nieuwe aandelen te kopen. Daarover houdt het bedrijf op 24 oktober een buitengewone aandeelhoudersvergadering. Ebusco vraagt de aandeelhouders dan om toestemming voor het uitgeven van nieuwe aandelen. Eind vorig jaar haalde Ebusco met nieuwe aandelen en obligaties ook al tientallen miljoenen euro’s op.

Op dezelfde bijeenkomst kunnen aandeelhouders zich uitspreken over de benoeming van de nieuwe topman Christian Schreyer als lid van de raad van bestuur. Hij verving onlangs per direct oprichter Peter Bijvelds en Michiel Peters, die Ebusco samen leidden.

LEES OOK
Boeing-vrachtvliegtuig van Fedex maakt noodlanding in Istanbul [+video]

Toelevering

Ebusco heeft last van problemen met de toelevering van onderdelen, terwijl het voor autofabrikanten belangrijk is om precies op het juiste moment over de juiste spullen te beschikken. Daardoor moest het bedrijf de levering van bussen aan klanten vaak uitstellen. Het leidde in de eerste helft van dit jaar tot een verlies van 64,7 miljoen euro, bijna een verdubbeling van het verlies van een jaar eerder.

Op de beurs is Ebusco door de problemen veel minder waard geworden. Het bedrijf ging in oktober 2021 voor 23 euro naar de aandelenbeurs in Amsterdam, maar die stukken zijn nu minder dan 1 euro waard. Om Ebusco-aandelen beter verhandelbaar te maken stelt het bedrijf voor om elke vijf aandelen samen te voegen tot één aandeel.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Bouw van klimaatneutraal logistiek centrum in Belgische Hooglede gaat van start

HOOGLEDE - Logistieke speler EUTRACO en VULSTEKE BEDRIJFSGEBOUWEN bouwen in Hooglede een modern en klimaatneutraal magazijn van 30.000 m². Dat zijn vijf voetbalvelden aan...
×