Clicky

dinsdag 17 september 2024 - 08:07 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsRapport: extreme weersomstandigheden hinderen bouwers steeds meer

Rapport: extreme weersomstandigheden hinderen bouwers steeds meer

AMSTERDAM – Bouwbedrijven ondervinden steeds meer hinder van extreme weersomstandigheden, meldt ABN AMRO in een rapport over de sector. Het eerste kwartaal van dit jaar was een dieptepunt, toen 20 procent van de ondernemers last had van hevige regenval.

Hoosbuien leiden vaak tot uitstel van funderings-, metsel- en dakwerkzaamheden. Metselwerk moet langer drogen en bakstenen hechten minder goed. Ook is het moeilijker om bouwputten droog te houden. Regenval leidt volgens de bank ook tot veiligheidsrisico’s.

Bouwers hebben meestal last van slecht weer in de eerste maanden van het jaar. “Maar ook in het tweede en derde kwartaal ervaren ze vaker beperkingen vanwege extreem weer”, aldus ABN AMRO. De bank benadrukt dat warmte- en neerslagrecords in hoog tempo worden verbroken. “Mei 2024 gaat de boeken in als de natste maand sinds de metingen in 1906 begonnen.”

Bouwen in een fabriek kan een oplossing zijn tegen extreem weer. “Overkappingen en windschermen kunnen bouwplaatsen afschermen voor wind en regen en onveilige situaties voorkomen, maar zijn wel kostenverhogend.”

LEES OOK
ABN AMRO: huizenprijzen stijgen richting recordniveau
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Boeing komt met reeks kostenbesparingen vanwege fabrieksstaking

SEATTLE - Boeing voert een reeks kostenbesparingen door omdat zo'n 33.000 medewerkers in fabrieken van de vliegtuigbouwer rond Seattle en Portland sinds vrijdag het...
×