Clicky

dinsdag 17 september 2024 - 07:27 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSWeer & VerkeerFaber verwelkomt Duitse grenscontroles, maar wil hinder bespreken

Faber verwelkomt Duitse grenscontroles, maar wil hinder bespreken

DEN HAAG – Minister Marjolein Faber (Asiel en Migratie) gaat met Duitsland bespreken hoe het vracht- en ander verkeer kan worden ontzien bij de door Duitsland aangekondigde grenscontroles.

De Duitse regering wil aan alle landsgrenzen paspoortcontroles invoeren om illegale immigratie en de dreiging van islamitisch terrorisme tegen te gaan, liet zij maandag weten. Het is nog onduidelijk of de maatregelen ook voor de grens met Nederland gelden.

Faber zegt die maatregelen “heel begrijpelijk” te vinden. Ze heeft eerder zelf ook haar “ambitie uitgesproken om het grenstoezicht te versterken.”

De PVV-minister zegt met haar sociaaldemocratische Duitse collega, nu die een veel scherpere koers heeft gekozen, samen te willen optrekken in Brussel om de Europese migratieregels verder aan te scherpen. De stem van Duitsland, de grootste EU-lidstaat, weegt zwaar.

LEES OOK
Verwachte ingebruikname Wunderline verschoven naar midden 2025
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Boeing komt met reeks kostenbesparingen vanwege fabrieksstaking

SEATTLE - Boeing voert een reeks kostenbesparingen door omdat zo'n 33.000 medewerkers in fabrieken van de vliegtuigbouwer rond Seattle en Portland sinds vrijdag het...
×