Clicky

dinsdag 17 september 2024 - 07:31 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSLogistiekZweedse accumaker schrapt banen en schroeft activiteiten terug

Zweedse accumaker schrapt banen en schroeft activiteiten terug

STOCKHOLM – Het Zweedse Northvolt, een grote fabrikant van batterijen voor elektrische auto’s, gaat banen schrappen en zijn activiteiten terugschroeven als gevolg van tegenvallende verkopen van elektrisch aangedreven voertuigen in Europa. Ook ondervindt het bedrijf hevige concurrentie van Chinese fabrikanten.

“We moeten enkele moeilijke beslissingen nemen om de basis van Northvolts operaties te waarborgen, onze financiële stabiliteit te verbeteren en onze operationele prestaties te versterken”, zei Peter Carlsson, topman van het bedrijf dat in moeilijkheden verkeert. De financiële situatie van Northvolt zou recentelijk aanzienlijk verslechterd zijn.

Hoeveel banen verdwijnen is niet bekendgemaakt. Northvolt had eind vorig jaar 5860 werknemers. Eerder kondigde het bedrijf al aan dat het zijn plannen voor een nieuwe productiefaciliteit in Zweden heeft geschrapt.

Northvolt kampt al tijden met autofabrikanten die de productie van elektrische auto’s terugschroeven door een afnemende vraag. Zo annuleerde BMW in mei een bestelling ter waarde van 2 miljard euro bij Northvolt om deze reden.

LEES OOK
Doden door grote brand in batterijfabriek Zuid-Korea

In Zweden staat Northvolt onder toezicht van de autoriteiten vanwege zorgen over de arbeidsveiligheid op zijn productielocaties. De Zweedse politie onderzoekt momenteel een aantal onverklaarbare sterfgevallen van fabrieksarbeiders die na het werken in een fabriek in Skellefteå overleden.

Europa neemt slechts 3 procent van de wereldwijde productie van batterijcellen voor zijn rekening, een markt die wordt gedomineerd door China. Brussel hoopt echter dat dit tegen het einde van het decennium 25 procent wordt.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Boeing komt met reeks kostenbesparingen vanwege fabrieksstaking

SEATTLE - Boeing voert een reeks kostenbesparingen door omdat zo'n 33.000 medewerkers in fabrieken van de vliegtuigbouwer rond Seattle en Portland sinds vrijdag het...
×