Clicky

dinsdag 17 september 2024 - 06:49 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsFamilie van Marianne Vaatstra vindt tv-serie 'afschuwelijk'

Familie van Marianne Vaatstra vindt tv-serie ‘afschuwelijk’

De familie van de in 1999 verkrachte en vermoorde Marianne Vaatstra noemt het afschuwelijk dat er een televisieserie is gemaakt over haar gewelddadige dood. De zesdelige serie is vanaf donderdag te streamen op CANAL+.

“De familie vindt het afschuwelijk dat de tragedie die hen is overkomen inspiratie is voor een tv-serie”, zegt een woordvoerder namens de drie zussen en broer van het 16-jarige meisje, dat na het vieren van Koninginnedag om het leven werd gebracht in een weiland bij Veenklooster. Ze werd later door haar vader gevonden.

De zussen en broer zijn voor het maken van de serie niet geïnformeerd en hebben er geen medewerking aan verleend. “Ze waren er erg door verrast”, zegt de woordvoerder. “De aanloop naar de serie, de publiciteit en straks ook de uitzendingen halen veel verdriet weer extra omhoog.”

DNA-onderzoek

De moordzaak rond Marianne Vaatstra bleef lange tijd onopgelost, totdat grootschalig DNA-onderzoek in 2012 boer Jasper S. uit Oudwoude aanwees als de dader. Hij is veroordeeld tot achttien jaar gevangenisstraf.

LEES OOK
14 jaar gevangenisstraf geëist voor moord en wegmaken van het lichaam

In de serie Een van ons heet het slachtoffer Anneke. “Het is fictie, maar volledig gebaseerd op het verhaal van Marianne Vaatstra”, zegt de woordvoerder van de familie. “De zussen en broer zien de serie als iets waarop ze verder geen invloed hebben.”

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Boeing komt met reeks kostenbesparingen vanwege fabrieksstaking

SEATTLE - Boeing voert een reeks kostenbesparingen door omdat zo'n 33.000 medewerkers in fabrieken van de vliegtuigbouwer rond Seattle en Portland sinds vrijdag het...
×