Clicky

dinsdag 17 september 2024 - 06:10 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsInternationale zoektocht naar man die hete koffie over baby goot

Internationale zoektocht naar man die hete koffie over baby goot

BRISBANE – De Australische politie is een internationale zoektocht gestart naar een man die vorige maand hete koffie over een baby zou hebben gegooid. Het slachtoffer liep ernstige brandwonden op. De verdachte vluchtte het land uit voordat hij was geïdentificeerd.

Het incident vond op 27 augustus plaats in de noordoostelijke stad Brisbane. De negen maanden oude jongen zat met familie in een park toen een onbekende man hem naderde. Die zou vervolgens hete koffie over het gezicht en de ledematen van de jongen hebben gegoten. Het kind raakte ernstig gewond en moest meerdere operaties ondergaan. De jongen is inmiddels ontslagen uit het ziekenhuis.

De man wordt verdacht van het toebrengen van ernstig lichamelijk letsel, wat kan worden bestraft met een levenslange celstraf. Het motief is niet bekend. De politie heeft bekendgemaakt dat de verdachte een 33-jarige man uit het buitenland is, maar meldt niet welke nationaliteit hij heeft en waar hij naartoe is gevlucht. Hij zou sinds 2019 regelmatig Australië in- en uitgereisd zijn.

LEES OOK
Meerdere doden bij steekpartij in winkelcentrum Sydney

De man verliet Australië op 31 augustus vanaf de luchthaven van Sydney, melden Australische media. De politie werkt in het onderzoek samen met zowel nationale als internationale partners. “We zullen doorgaan totdat we je vinden”, belooft een politierechercheur in de staat Queensland.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Boeing komt met reeks kostenbesparingen vanwege fabrieksstaking

SEATTLE - Boeing voert een reeks kostenbesparingen door omdat zo'n 33.000 medewerkers in fabrieken van de vliegtuigbouwer rond Seattle en Portland sinds vrijdag het...
×