Clicky

dinsdag 17 september 2024 - 05:58 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSWeer & VerkeerParijs wil vanaf oktober maximaal 50 kilometer per uur op ringweg

Parijs wil vanaf oktober maximaal 50 kilometer per uur op ringweg

PARIJS – Plannen om de maximumsnelheid op de ringweg rond Parijs te verlagen, zorgen in Frankrijk voor politieke spanning.

Burgemeester Anne Hidalgo van de hoofdstad wil dat er maximaal 50 kilometer per uur gereden mag worden op de drukke weg. “Het is mijn besluit en het gaat op 1 oktober gebeuren”, zei de linkse politica tegen het Franse RTL.

Het zou niet de eerste keer zijn dat de maximumsnelheid wordt verlaagd op de ‘Boulevard Périphérique’. De autoriteiten voerden eerder al een verlaging door van 80 naar 70 kilometer. Dat leidde tot minder overlast voor omwonenden en een afname van het aantal ongevallen, stelde een locoburgemeester eerder dit jaar. De gemeente maakte in januari al duidelijk de maximumsnelheid nog verder omlaag te willen brengen na de Olympische Spelen.

Dat besluit kan Parijs op ramkoers plaatsen met de nationale regering. Het ministerie van Transport heeft aangegeven dat de landelijke overheid moet beslissen over een verlaging van de maximumsnelheid. De gemeente zou daar niet toe bevoegd zijn.

LEES OOK
Hotels Parijs verlagen prijzen opnieuw tijdens Olympische Spelen

Ook de conservatieve oppositie in de gemeenteraad van Parijs is niet blij en sprak op X over een “unilaterale” actie van de burgemeester.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Boeing komt met reeks kostenbesparingen vanwege fabrieksstaking

SEATTLE - Boeing voert een reeks kostenbesparingen door omdat zo'n 33.000 medewerkers in fabrieken van de vliegtuigbouwer rond Seattle en Portland sinds vrijdag het...