Clicky

donderdag 19 september 2024 - 17:47 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsEurocommissaris Breton bezorgd over Europese auto-industrie

Eurocommissaris Breton bezorgd over Europese auto-industrie

BRUSSEL – Eurocommissaris Thierry Breton voor de Interne Markt maakt zich grote zorgen over de Europese auto-industrie nu Volkswagen voor het eerst fabrieken in Duitsland dreigt te sluiten. Dat zegt Breton tegen de Duitse zakenkrant Handelsblatt.

Volgens de Fransman is er onrust bij de Europese Commissie door de ontwikkelingen in de Duitse autosector. Hij stelt dat het belangrijk is dat kennis en expertise behouden blijven en dat de Europese concurrentiekracht en het innovatievermogen worden versterkt.

Breton denkt dat de crisis mede is veroorzaakt doordat Europese autobouwers klanten onvoldoende hebben overtuigd van elektrisch rijden. Hij denkt dat het succes van de overstap naar elektrisch rijden vooral afhangt van de uitbreiding van laadinfrastructuur.

In de Duitse politiek zijn er oproepen voor meer hulp vanuit Brussel voor de autosector. Volgens coalitiepartij SPD zou Commissievoorzitter Ursula von der Leyen hier het voortouw moeten nemen.

LEES OOK
EU-landen stemmen in met soepelere regels voor boeren
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

MAN levert ruim 50 Lion’s City E-bussen aan Schiphol

LEUSDEN - Schiphol heeft ruim vijftig elektrisch aangedreven MAN Lion’s City E-bussen besteld. De eerste exemplaren worden medio 2025 in gebruik genomen. Met de...
×