Clicky

dinsdag 17 september 2024 - 05:28 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerVan Eck Transport verkoopt activiteiten aan TransMission

Van Eck Transport verkoopt activiteiten aan TransMission

VEENENDAAL – Van Eck Transport, een vertrouwd familiebedrijf uit Veenendaal met een rijke historie die teruggaat tot 1918, heeft per 1 oktober 2024 zijn bedrijfsactiviteiten verkocht aan een combinatie van vijf leden van de TransMission groep. De broers Arno en Pieter van Eck, eigenaren van het bedrijf, hebben besloten dat het tijd is voor een nieuwe stap in de ontwikkeling van het bedrijf.

Overname en continuïteit

Alle medewerkers van Van Eck Transport zullen meegaan naar de nieuwe organisatie, die verder zal gaan onder de naam Van Eck TransMission BV. De nieuwe eigenaren zijn een samenwerking van vijf TransMission leden: Bode Scholten (Zoetermeer), HST (Enschede), Koopman (Noordhorn/Bergen op Zoom), Sluyter (Assen) en Wetron (Weert). Deze overname versterkt de positie van TransMission, met name in centraal Nederland, en biedt een solide basis voor verdere groei en professionalisering.

Toekomstige ontwikkelingen

“Het is een emotionele maar weloverwogen beslissing,” zegt Arno van Eck, mede-eigenaar van Van Eck Transport. “Na meer dan een eeuw als familiebedrijf te hebben gefunctioneerd, realiseren we ons dat de uitdagingen van de moderne logistieke sector vragen om schaalvergroting en innovatie. Met de overname door TransMission weten we zeker dat de naam Van Eck blijft staan voor kwaliteit en betrouwbaarheid.”

LEES OOK
Bode Scholten neemt Bode Heijmans over

De overname is ingegeven door de behoefte aan nieuwe investeringen in elektrificatie, verduurzaming, en is noodzakelijk om de huidige marktontwikkelingen bij te houden. De combinatie van de vijf TransMission-leden is goed gepositioneerd om deze stappen op een professionele manier te zetten en zo bij te dragen aan de juiste levering van onder andere de stadselektrificatie. Dit is essentieel om voorbereid te zijn op de stadslogistiek in 2030 met de invoering van de zero-emissiezones en sluit aan bij de continuïteitsstrategie.

Pieter van Eck vult aan: “Deze samenwerking biedt niet alleen een solide basis voor groei, maar zorgt er ook voor dat onze klanten kunnen blijven rekenen op de vertrouwde service die ze gewend zijn, terwijl we tegelijkertijd investeren in de toekomst.”

Voorlopig blijft het huidige managementteam aan het stuur, met de intentie om op termijn een nieuwe algemeen manager aan te stellen. “Deze overname is een belangrijke stap in de continuïteit en verdere professionalisering van Van Eck Transport. We zijn er trots op dat we kunnen bijdragen aan de duurzame toekomst van het bedrijf en zien ernaar uit om samen te werken aan de uitdagingen van morgen”, aldus de nieuwe eigenaren.

LEES OOK
Bode Scholten neemt Bode Heijmans over
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Boeing komt met reeks kostenbesparingen vanwege fabrieksstaking

SEATTLE - Boeing voert een reeks kostenbesparingen door omdat zo'n 33.000 medewerkers in fabrieken van de vliegtuigbouwer rond Seattle en Portland sinds vrijdag het...
×