Clicky

dinsdag 17 september 2024 - 05:27 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsInstroom van asielzoekers per week aanhoudend lager

Instroom van asielzoekers per week aanhoudend lager

DEN HAAG – Nederland krijgt nog altijd minder asielaanvragen per week dan vorig jaar en de jaren daarvoor. Waardoor dat komt, valt niet op te maken uit de wekelijkse cijfers van het ministerie van Asiel en Migratie.

In de afgelopen week zijn afgerond negenhonderd asielaanvragen geregistreerd. Vorig jaar kwamen er in diezelfde week ongeveer 1100 aanvragen. In 2021 en 2022 waren er zo’n 1300 asielaanvragen in dezelfde week.

De instroom is nu al bijna een halfjaar stabiel op hetzelfde niveau. De ene week is het een tandje meer, de andere week een fractie minder, maar in grote lijnen verandert er weinig. Vorig jaar begon de instroom in september flink toe te nemen. Dit hield ongeveer tot april van dit jaar aan.

Sinds het begin van dit jaar zijn ongeveer 32.000 aanvragen geregistreerd. Vorig jaar stond de teller rond deze tijd op ongeveer 31.000 aanvragen. De weekcijfers zijn afgerond op honderdtallen. Daardoor is het exacte aantal asielaanvragen niet af te leiden uit de cijfers. De cijfers geven wel weer dat de instroom inmiddels vrijwel gelijk is aan vorig jaar. In de eerste drie maanden van het jaar lag het aantal aanvragen nog beduidend hoger.

LEES OOK
Van Weel tegen wens van Kamermeerderheid in Boedapest
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Boeing komt met reeks kostenbesparingen vanwege fabrieksstaking

SEATTLE - Boeing voert een reeks kostenbesparingen door omdat zo'n 33.000 medewerkers in fabrieken van de vliegtuigbouwer rond Seattle en Portland sinds vrijdag het...
×