Clicky

dinsdag 17 september 2024 - 05:39 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsAmsterdammer overleden na auto-ongeluk bij spoorwegviaduct

Amsterdammer overleden na auto-ongeluk bij spoorwegviaduct

AMSTERDAM – Een 28-jarige man uit Amsterdam is in de nacht van zondag op maandag overleden na een auto-ongeluk bij een spoorwegviaduct op de Wibautstraat in het oosten van de hoofdstad. Drie andere inzittenden zijn gewond geraakt, één persoon liep geen verwondingen op.

Vlak voor het ongeluk zag een agent de auto met hoge snelheid voorbijkomen. De politie zette een achtervolging in, maar stopte die naar eigen zeggen direct weer omdat de auto zo snel reed. Rond 03.30 uur werd de auto gevonden na een botsing tegen de muur van het spoorwegviaduct.

Het voertuig was zwaar beschadigd. Hulpdiensten hebben de inzittenden verzorgd, maar de 28-jarige man overleed ter plekke aan zijn verwondingen. Drie anderen zijn naar het ziekenhuis gebracht. De overleden man was volgens een politiewoordvoerder de bestuurder van de auto.

De Wibautstraat is een tijd afgesloten geweest voor verkeer vanwege onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk. Ook werd het treinverkeer stilgelegd.

LEES OOK
Almeerder zwaargewond door schietpartij in Amsterdam

De achtervolging van de auto door de politie wordt niet meegenomen in het onderzoek naar het ongeluk, meldt het Openbaar Ministerie. De achtervolging was “zeer kort”, legt een woordvoerder uit, en de politie heeft deze direct weer afgebroken om de veiligheid. Voor het OM is het duidelijk dat er “geen causaal verband tussen de actie van de politie en het overlijden van de persoon” bestaat. “Dat weten wij gewoon.”

Het OM baseert zich op verklaringen van de politie. Of de inzittenden van de auto ook zijn gehoord weet de woordvoerder niet.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Boeing komt met reeks kostenbesparingen vanwege fabrieksstaking

SEATTLE - Boeing voert een reeks kostenbesparingen door omdat zo'n 33.000 medewerkers in fabrieken van de vliegtuigbouwer rond Seattle en Portland sinds vrijdag het...
×