Clicky

dinsdag 17 september 2024 - 05:16 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsGeschokte reacties in België na diefstal ambulance door jongeren

Geschokte reacties in België na diefstal ambulance door jongeren

ANTWERPEN – De diefstal van een ambulance door jongeren leidt in België tot geschokte reacties. Jeugdrechters in Antwerpen waarschuwen voor wat ze zien als groeiende normvervaging, bericht de VRT maandag. “Ik ben al 14 jaar jeugdrechter. Ik zie straffe feiten, maar ook ik was geshockeerd toen ik hoorde over de diefstal van de ambulance”, zegt een woordvoerder van de jeugdrechters volgens de omroep.

Ook de betrokken ambulancedienst heeft schande gesproken over de gebeurtenissen van zondag. Toen stalen drie jongeren een ambulance in de wijk Luchtbal in Antwerpen. De ambulancemedewerkers waren op dat moment bezig met het verlenen van medische zorg. Ze ontdekten volgens de krant Gazet van Antwerpen pas dat hun wagen weg was toen ze meer medisch materiaal nodig hadden.

De diefstal is vastgelegd door een camera in de ambulance. Te zien is volgens de krant hoe het trio lachend wegscheurt. Ze laten het voertuig even verderop met open deuren achter. “Terwijl onze mensen binnen druk in de weer waren de nodige medische zorgen toe te dienen, vonden drie gasten het blijkbaar grappig om met de ambulance te gaan joyriden”, reageerde een woordvoerder van de ambulancedienst in de Gazet van Antwerpen.

LEES OOK
12.000 liter gasolie gestolen van haventerrein Terneuzen

De jeugdrechters waarschuwen nu dat flinke straffen opgelegd kunnen worden en zeggen steeds vaker dergelijke gevallen van normvervaging te zien. “Het wordt erger, de scrupules verdwijnen”, zegt hun woordvoerder volgens de VRT. “Er is een tendens van meer agressie door jongeren richting brandweer, apothekers, artsen en verplegers. Vroeger zouden hulpverleners ongemoeid gelaten worden. Die tijd is voorbij.”

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Boeing komt met reeks kostenbesparingen vanwege fabrieksstaking

SEATTLE - Boeing voert een reeks kostenbesparingen door omdat zo'n 33.000 medewerkers in fabrieken van de vliegtuigbouwer rond Seattle en Portland sinds vrijdag het...
×