Clicky

dinsdag 17 september 2024 - 01:39 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsTopman: situatie bij Volkswagen 'alarmerend', verandering nodig

Topman: situatie bij Volkswagen ‘alarmerend’, verandering nodig

BERLIJN – De situatie bij het Duitse autoconcern Volkswagen is “alarmerend” en er zijn grote veranderingen nodig om het voortbestaan van het bedrijf te verzekeren. Dat heeft Volkswagen-topman Oliver Blume geschreven in een commentaar voor de krant Bild.

Volkswagen maakte begin vorige week bekend te overwegen om voor het eerst fabrieken in Duitsland te sluiten als gevolg van overcapaciteit door een zwakkere autoverkoop in Europa. Die plannen en de dreiging van grootscheeps banenverlies hebben tot grote onvrede geleid bij het personeel. Woensdag hield het bedrijf een bijeenkomst op het hoofdkantoor in Wolfsburg om werknemers bij te praten over de bezuinigingsplannen. Daar werd geprotesteerd door het personeel.

Maar volgens Blume is de Europese autoverkoop nog lang niet hersteld van de coronacrisis en komen er ook steeds concurrenten uit Azië op de markt. “De taart wordt kleiner en we hebben meer gasten aan tafel”, aldus de topman die spreekt van grote uitdagingen voor de Europese auto-industrie.

LEES OOK
FNV Spoor verrast over reorganisatieplan NS

Blume geeft wel aan toegewijd te zijn aan de Duitse thuismarkt voor de autoproductie. Volgens hem is Volkswagen voor generaties een belangrijke werkgever geweest en moet dat zo blijven. “We hebben werknemers van wie de grootvaders ook bij Volkswagen hebben gewerkt. Ik wil dat hun kleinkinderen dat ook kunnen.” Volkswagen telt ongeveer 120.000 werknemers in eigen land.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Boeing komt met reeks kostenbesparingen vanwege fabrieksstaking

SEATTLE - Boeing voert een reeks kostenbesparingen door omdat zo'n 33.000 medewerkers in fabrieken van de vliegtuigbouwer rond Seattle en Portland sinds vrijdag het...
×