Clicky

maandag 16 september 2024 - 21:01 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsNederlandse verdachten van plofkraken opgepakt in Frankrijk

Nederlandse verdachten van plofkraken opgepakt in Frankrijk

STRAATSBURG – De Franse politie heeft vrijdagochtend in Straatsburg een Frans-Nederlandse bende van plofkrakers opgepakt. Het zou volgens Franse media gaan om een groep van dertien man. De bende zou in totaal honderdduizenden euro’s hebben buitgemaakt.

De politie deed al enkele maanden onderzoek naar de groep. Volgens de Franse krant Le Parisien sloeg de bende zo’n twaalf keer toe in Duitsland en zeker vijf keer in Zwitserland voordat het werkterrein naar Frankrijk werd verlegd. In juli werden tot twee keer toe pinautomaten opgeblazen in en om Straatsburg. De link met de andere plofkraken werd gelegd door de manier waarop de bende te werk ging, waarbij de daders er na de overvallen telkens met hoge snelheid vandoor gingen.

De bende werd volgens de Franse nieuwszender BFM TV vrijdagochtend aangehouden toen de bendeleden terugkwamen van een plofkraak in Duitsland. De zender meldt dat de verdachten tussen de 25 en 30 jaar oud zijn.

Nederlanders zijn vaker betrokken bij plofkraken in het buitenland. Zo meldden de Duitse autoriteiten onlangs dat zij vorig jaar veel meer Nederlanders hebben opgepakt op verdenking van het plegen van een plofkraak op een geldautomaat dan het jaar ervoor. Van de 201 verdachten kwamen er in 2023 160 uit Nederland.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Boeing komt met reeks kostenbesparingen vanwege fabrieksstaking

SEATTLE - Boeing voert een reeks kostenbesparingen door omdat zo'n 33.000 medewerkers in fabrieken van de vliegtuigbouwer rond Seattle en Portland sinds vrijdag het...
×