Clicky

maandag 16 september 2024 - 19:35 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsWilders praat met Zelensky over oorlog, Nord Stream en ontheemden

Wilders praat met Zelensky over oorlog, Nord Stream en ontheemden

DEN HAAG – PVV-leider Geert Wilders heeft een ontmoeting gehad met de Oekraïense president Volodymyr Zelensky, meldt hij op X. De twee spraken over de oorlog in Oekraïne en de Nederlandse steun. “Maar we spraken ook over de corruptie in Oekraïne, de kans op vrede en de voorwaarden daarvoor, de kwestie Nord Stream en de Oekraïense mannen die in Nederland verblijven in plaats van te helpen in Oekraïne.”

Wilders dankt Zelensky op het platform voor “een goed gesprek”. In een verklaring op zijn website bedankt Zelensky “Nederland en het gehele Nederlandse volk voor hun uitgebreide steun aan Oekraïne: defensief, financieel en humanitair”. De twee hebben elkaar volgens de verklaring ontmoet in de marge van een economisch forum in het Italiaanse Cernobbio, aan het Comomeer.

De PVV veroordeelt de acties van Rusland, maar is ook kritisch op de Nederlandse steun aan Oekraïne. In het coalitieakkoord is afgesproken dat de steun door blijft gaan, maar Wilders zet steeds meer vraagtekens bij de steun. Toen premier Dick Schoof afreisde naar de Oekraïense stad Zaporizja, vroeg Wilders op X: “De hardnekkige corruptie daar ook nog besproken @MinPres of alleen maar geld gebracht?” Ook de mogelijke rol van Oekraïne bij de sabotage aan de Nord Stream-pijpleiding kan niet zonder gevolgen blijven als het gaat om steun aan dat land, vindt Wilders.

LEES OOK
Kabinet zwijgt over Nord Stream, maar steun Oekraïne staat

De partij van Wilders wil daarnaast dat Oekraïense ontheemden in Nederland gaan betalen voor hun opvang. Zodra het land veilig is, moeten Oekraïners weer terugkeren, aldus de PVV.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Boeing komt met reeks kostenbesparingen vanwege fabrieksstaking

SEATTLE - Boeing voert een reeks kostenbesparingen door omdat zo'n 33.000 medewerkers in fabrieken van de vliegtuigbouwer rond Seattle en Portland sinds vrijdag het...
×