Clicky

maandag 16 september 2024 - 13:14 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSScheepvaartDuitsland neemt belang in noodlijdende scheepsbouwer Meyer Werft

Duitsland neemt belang in noodlijdende scheepsbouwer Meyer Werft

BERLIJN – De Duitse overheid en de deelstaat Nedersaksen nemen samen een meerderheidsbelang van 80 procent in Meyer Werft, een van de grootste bouwers van cruiseschepen ter wereld. Dit hebben Duitsland en Meyer Werft afgesproken in het reddingsplan voor de noodlijdende scheepsbouwer.

De landelijke overheid neemt voor ongeveer 200 miljoen euro een belang van 40 procent in Meyer Werft. De deelstaat Nedersaksen, waar de scheepsbouwer zit, neemt “een belang van hetzelfde bedrag”, zeggen ambtenaren van het ministerie van Economie.

Ingewijden zeiden een paar weken geleden al tegen persbureau Reuters dat de Duitse overheid tijdelijk een meerderheidsbelang wil nemen in de cruiseschipbouwer en dat daarover een principeakkoord was bereikt.

Meyer Werft zoekt 2,8 miljard euro om de bouw van nieuwe schepen te kunnen financieren. Het bedrijf ontving onlangs zijn grootste bestelling ooit. De ongeveer tweehonderd jaar oude scheepsbouwer kreeg een order van Disney voor het bouwen van vier cruiseschepen.

LEES OOK
Autowrak laden gaat dankzij 'glaasje teveel' helemaal mis [+foto]
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

TLN hoort nog geen problemen door Duitse grenscontroles

ZOETERMEER - Transport en Logistiek Nederland (TLN) heeft nog geen problemen gehoord met het vrachtvervoer door de Duitse grenscontroles die maandag zijn ingegaan. Volgens...
×