Clicky

maandag 16 september 2024 - 13:24 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsKabinet na lange zit akkoord over regeerprogramma

Kabinet na lange zit akkoord over regeerprogramma

DEN HAAG – Het kabinet heeft overeenstemming bereikt over een regeerprogramma, waarin het akkoord op hoofdlijnen tussen de vier coalitiepartijen nader is uitgewerkt. Het vergde wel lange en intensieve gesprekken, erkenden meerdere bewindslieden na afloop van een ministerraad die uren langer duurde dan gebruikelijk.

Minister Eelco Heinen (Financiën) erkent dat het er “op de inhoud” af en toe stevig aan toe is gegaan. “Het gaat ook ergens over. Dus dat is ook helemaal niet erg.” Van eventuele onderlinge irritaties zegt Heinen niets te hebben gemerkt. “Voor alles is een oplossing en soms kost het iets meer tijd. En die moet je ook gewoon nemen.”

Asielminister Marjolein Faber wil niets weten van een ruzie die volgens De Telegraaf rond haar portefeuille zou zijn ontstaan. “Ik ben misschien wel direct, maar geen ruziemaker”, zegt zij. Dat het lang duurde, komt volgens Faber doordat het hele regeerprogramma is besproken. “En dat is allemaal goed verlopen.”

LEES OOK
Hermans: passage Gronings gas naar eer en geweten opgeschreven

Ook wat zorgminister en PVV-vicepremier Fleur Agema betreft is er geen vuiltje aan de lucht. “Het was een mooie dag, want er ligt een regeerprogramma”, zegt zij. Binnenlandminister Judith Uitermark spreekt van een “intensief gesprek” waarin “alle pagina’s van het regeerprogramma” aan bod zijn gekomen. “Dat is natuurlijk ook nodig als je over belangrijke onderwerpen belangrijke beslissingen neemt.”

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vrachtwagenchauffeur overleden na aanrijding op vluchtstrook A15 [+foto’s]

RIDDERKERK - Een vrachtwagenchauffeur die met pech op de vluchtstrook was gaan staan en uit zijn voertuig was gestapt, is overleden na een aanrijding...
×