Clicky

maandag 16 september 2024 - 13:19 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSVerder in het nieuwsDemonstratie onderweg naar Maagdenhuis flink gegroeid

Demonstratie onderweg naar Maagdenhuis flink gegroeid

AMSTERDAM – De pro-Palestijnse demonstratie die in een mars van het Roeterseiland naar het Maagdenhuis trok, is onderweg flink gegroeid. Op de campus van de Universiteit van Amsterdam waren nog enkele honderden studenten en personeelsleden van de UvA, maar op de route door de stad hebben zich honderden mensen aangesloten.

Op het Spui verzamelen de demonstranten zich. Het terras van een restaurant op het plein en een boekenmarkt werden voor hun aankomst in allerijl ontruimd, waarbij de Mobiele Eenheid ook meehielp. De ME’ers hebben zich inmiddels teruggetrokken van het plein, waar de demonstranten twee minuten stilte willen houden voor de slachtoffers van de oorlog in Gaza.

Een groep in het zwart geklede mensen scandeert dat de UvA ‘de vijand’ is, terwijl andere mensen roepen dat er naar de toespraken moet worden geluisterd.

Voor de ingang van het Maagdenhuis staat een groep agenten, vlak bij een groep mensen met gezichtsbedekking. Op het Roeterseiland werd een demonstrant daar eerder op aangesproken, maar daarop keerden de demonstranten zich tegen de politie.

LEES OOK
Man aangehouden na vondst dode man in Amsterdam
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

TLN hoort nog geen problemen door Duitse grenscontroles

ZOETERMEER - Transport en Logistiek Nederland (TLN) heeft nog geen problemen gehoord met het vrachtvervoer door de Duitse grenscontroles die maandag zijn ingegaan. Volgens...
×