Clicky

maandag 16 september 2024 - 13:22 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSBedrijfsnieuwsOmzet en winst dalen in 'bewogen halfjaar' voor VDL

Omzet en winst dalen in ‘bewogen halfjaar’ voor VDL

EINDHOVEN – Industrieconcern VDL heeft in het eerste halfjaar een lagere omzet en veel minder winst geboekt. Dat kwam onder andere door de sluiting van zijn autofabriek in het Limburgse Born, waarvoor het familiebedrijf geen nieuwe grote klant kon vinden voor het in elkaar zetten van auto’s na het vertrek van BMW. Ook was de divisie die bussen bouwt verlieslatend door problemen met de toelevering van onderdelen.

De omzet daalde ruim 34 procent tot 2,1 miljard euro, maakte het bedrijf bekend. Daarop boekte het concern een nettowinst van 3,3 miljoen euro, fors minder dan de 42 miljoen euro winst in de eerste zes maanden van vorig jaar.

“We hebben een bewogen eerste zes maanden achter de rug, onder meer door de ontwikkelingen bij VDL Nedcar, de naweeën van de vertraagde leveringen van onze bussen en door de overname van onderdelen van Van Hool”, zegt Willem van der Leegte, president-directeur van de VDL Groep, verwijzend naar de doorstart van een deel van de failliete bussenbouwer Van Hool uit België.

LEES OOK
Bronnen: Turkije sluit deal met BYD voor bouw stekkerautofabriek

Als de divisie voor autoassemblage niet wordt meegerekend, zou er sprake zijn van een lichte omzetstijging van 2,4 procent. Dat was vooral te danken aan de divisie toeleveringen, die onderdelen en systemen levert aan bijvoorbeeld de chipbedrijven of de voedingsmiddelenindustrie.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vrachtwagenchauffeur overleden na aanrijding op vluchtstrook A15 [+foto’s]

RIDDERKERK - Een vrachtwagenchauffeur die met pech op de vluchtstrook was gaan staan en uit zijn voertuig was gestapt, is overleden na een aanrijding...
×