Clicky

maandag 16 september 2024 - 10:06 uur
Transport GmbH
HomeMEER NIEUWSOvernames en FusiesMOSOLF Groep neemt Transport Overseas Group over

MOSOLF Groep neemt Transport Overseas Group over

Sinds 1 januari 2024 opereren de havenlocaties in Wilhelmshaven en Cuxhaven evenals het bijbehorende CarCenter Zeebrugge en het verkoopkantoor in Shanghai onder de naam MOSOLF Port Logistics & Services GmbH (MPLS). Door groeiende importvolumes, de daaruit voortvloeiende vraag naar havenruimte en nieuwe OEM’s werd dit bedrijf begin dit jaar opgericht. Als onderdeel van haar verdere groeistrategie zal MPLS rond de jaarwisseling 2025 100 procent van Transport Overseas Group GmbH overnemen, inclusief de locaties in België, Spanje, Polen en de Verenigde Arabische Emiraten.

Tim Oltmann, CEO van de Transport Overseas Group en Dr. Jörg Mosolf, CEO van de MOSOLF Group, is er vast van overtuigd dat de transactie een groot succes zal worden. “Wij vullen elkaar perfect aan! Elke groep heeft de stukjes van de puzzel die de andere groep momenteel mist. De MOSOLF Group brengt krachtige troeven in met onder meer 800 eigen voertuigtransporteurs, ruim 60 speciale vrachtwagens voor zowel high & heavy als Ro/Ro terminals, de TO Groep heeft directe toegang tot rederijen, OEM’s en andere klanten uit de breakbulk-, projectladingsector en het Ro/Ro-segment voor de mondiale scheepvaart”, zegt Oltmann.

Voor dr. Jörg Mosolf is dit opnieuw een belangrijke mijlpaal voor de toekomst en hij voegt eraan toe: “We zijn blij dat we de TO Group met zijn bijzondere branchekennis overnemen en dat we onze klanten duurzame en vooral duurzame producten kunnen bieden. alles wat complete supply chain-oplossingen voor de lange termijn vanuit één bron kunnen bieden. Naar mijn mening is dit uniek in Noord-Europa en zal het de OEM-sector nieuwe strategische en logistieke opties laten zien.”

LEES OOK
Easy Way neemt Start People Transport over

Christian Weber, Managing Director van de TO Group, zal naast Steffen Klatte het managementduo MPLS vervolledigen. De heer Weber ziet de overname als een perfecte strategische match, omdat de twee bedrijven perfect op elkaar aansluiten wat betreft hun oriëntatie en waarden. “Beide bedrijven hebben in het verleden al internationaal nauw samengewerkt. We kennen daarom onze sterke punten, synergie-effecten en groeipotentieel”, zegt Weber.

Steffen Klatte, directeur van MPLS, vult aan: “Daar kan ik het alleen maar mee eens zijn. Met de overname van de Transport Overseas Group zullen we onze positie in de markt verder versterken en nog aantrekkelijker en efficiënter worden voor onze klanten.”

Tot slot voegt Steffen Klatte toe: “Deze overname markeert een belangrijke stap in onze groeistrategie, die zowel onze concurrentiepositie als onze service naar een nieuw niveau zal tillen.”

De MOSOLF Group is een van de toonaangevende systeemdienstverleners voor de automobielindustrie in Europa. Het familiebedrijf, opgericht in 1955 en met het hoofdkantoor in Kirchheim unter Teck, biedt op maat gemaakte logistieke, technische en serviceoplossingen die worden geïmplementeerd met behulp van een Europees netwerk van locaties en een multimodale vloot van transportbedrijven.

LEES OOK
Bode Scholten neemt Bode Heijmans over

Het dienstenaanbod van de MOSOLF Group bestrijkt de gehele waardeketen van de automobiellogistiek: van het einde van de productielijn tot aan de dealer of eindklant. Naast het transport van voertuigen (personenauto’s, lichte en zware bedrijfsvoertuigen) omvat het portfolio ook vrijgaveagentdiensten, werkplaatsdiensten, speciale voertuigbouw, industriële verf, mobiliteitsdiensten en het leveren van on-site diensten voor de automobielhandel.

Met drie havenlocaties kan MOSOLF ook een breed scala aan havendiensten en verbindingen naar short sea-bestemmingen en wereldwijde bestemmingen aanbieden. In deze context biedt MOSOLF holistische en klantgerichte oplossingen voor de automobielindustrie, wagenparkbeheerders en dealers uit één bron en brengt ook de bijbehorende gegevensstroom in kaart met behulp van moderne en innovatieve digitaliseringsoplossingen. Sinds 2023 gebruikt MOSOLF ook digitale vrachtbrieven op basis van fraudebestendige blockchaintechnologie, waardoor een veilig, papierloos proces ontstaat.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Tata Steel onthult toekomstbestendige decoilinglijn bij Feijen

MAASTRICHT - Feijen Heavy Gauge Europe, een gespecialiseerd staalservicecentrum en dochteronderneming van Tata Steel Nederland, heeft een state-of-the-art decoilinglijn gelanceerd. Deze investering is een...
×